Nieuws

Opgeven is geen optie

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

APELDOORN - Altijd was hij aan het trainen. Iedere atleet in Apeldoorn kende hem. Iedereen in Nederland die ooit serieus kogelslingeren heeft gedaan, kent hem. Letterlijk heeft deze man het kogelslingeren in Nederland naar een hoger niveau getild. Frank van den Dool. De eerste Nederlander die de magische grens van 70 meter beslechtte in deze schitterende sport.

Decennialang stond het leven van Frank in het teken van loodzware trainingen. Dag en nacht. Kogelslingeren is een loodzware discipline, waar naast kracht en conditie heel veel op techniek wordt getraind. Na vele jaren topsport en nog jaren actief als trainer, verdween Frank in 2006 uit beeld bij de Nederlandse atletiekbanen.

Het leven van mensen neemt soms een wending waar niemand aan wil denken. Ergens in 2014 stond het leven van Frank letterlijk stil. Een afschuwelijk bedrijfsongeval trof deze ex-topsporter, waardoor hij niets meer kon. Door een val van grote hoogte kwam Frank in een compleet andere wereld. Vele maanden van zware revalidatie volgden. Daarna jaren van intensieve begeleiding met fysiotherapeuten. En nu, in 2019, gaat Frank een nieuwe uitdaging aan. Opnieuw de top halen. Letterlijk. Maar deze keer gaat de weg naar de top via een zeer uitdagende handbikewedstrijd die jaarlijks wordt gehouden op de Kaunertaler Gletscherstrasse in Tirol, Oostenrijk. (Oud)revalidanten van twaalf revalidatiecentra in Nederland gaan in deze wedstrijd de strijd met elkaar en met zichzelf aan. De wedstrijd is een klim met een start op 1287 meter en de finish 20 kilometer verder. Stijgingspercentages van boven de 14%.

Frank van den Dool komt op zaterdag 16 februari naar de Sport & Bewegen Expo in Omnisport Apeldoorn. Dit betekent een unieke kans voor iedereen die sport, wil sporten of een tegenslag wil overwinnen. Het verhaal van Frank en in het bijzonder zijn expertise over sporten & bewegen en zijn ervaring met jarenlang topsport is inspirerend voor iedereen.

door Maikel Mardjan

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar