Nieuws

Onderdoorgang onder spoor

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

STEDENDRIEHOEK - Tussen september 2018 en maart 2020 bouwt BAM Infra BV in opdracht van spoorwegbeheerder ProRail een onderdoorgang onder het spoortraject Arnhem-Zutphen. Dit is onderdeel van het provinciale project Traverse Dieren. De onderdoorgang, die parallel aan het Apeldoorns Kanaal komt te liggen, gaat de bestaande gelijkvloerse spoorwegovergang in de N786 vervangen. Hierdoor kan verkeer sneller en veiliger de sporen (traject Arnhem-Zutphen) passeren.

Het bouwen van de onderdoorgang gaat niet zonder hinder. Deze week starten de werkzaamheden op locatie. Hiervoor is het noodzakelijk om de N786 gedurende 14 maanden af te sluiten voor verkeer. Tijdens de bouw zijn er twee treinvrije periodes (buitendienststellingen van de sporen Arnhem-Zutphen ter hoogte van Dieren) waarbij dag en nacht continu wordt gewerkt. BAM Infra BV probeert de hinder zoveel mogelijk te beperken. Onder andere door de bereikbaarheid van inwoners en bedrijven te garanderen met diverse omleidingsroutes.

Alternatieve rijroutes
Er zijn alternatieve rijroutes ingesteld. Doorgaand verkeer vanuit Arnhem richting Apeldoorn en vice versa: volgen omleidingsroutes via de Harderwijkerweg, de Imboslaan en de N786 en vice versa. Doorgaand verkeer vanuit Zutphen richting Apeldoorn en vice versa: volgen omleidingsroutes via de Kwazenboschweg, de Zutphensestraat en de Engelenburgerlaan/Eerbeekseweg (N787) en vervolg op de Dierenseweg. Fietsers en voetgangers kunnen niet meer oversteken bij de spoorwegovergang Kanaalweg. Gele borden geven de omleidingsroutes aan.

|Doorsturen


Ondernemend nieuws
Laatste nieuwsMeest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar