Nieuws

Terrassen even groter

Onder voorwaarden tafels bijplaatsen

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

ZUTPHEN - De terrassen in de binnenstad van Zutphen en Noorderhaven mogen tijdens dit terrasseizoen (1 april tot 31 oktober) onder voorwaarden tijdelijk uitbreiden. Het college van burgemeester en wethouders komt hiermee tegemoet aan de wens van horecaondernemers.

De extra vierkante meters terras zorgen voor meer levendigheid en omzet en voorzien in de toenemende vraag. De horecaondernemers die meedoen, moeten aan verschillende voorwaarden voldoen om een tijdelijke uitbreiding van hun terras mogelijk te maken. Eén van die voorwaarden is dat zij in overleg gaan met de omgeving.

De horecaondernemers ontvangen steeds meer inwoners en toeristen op hun terrassen en de vraag is dus groter geworden. In 2020 wil het college het terrassenbeleid herzien zoals aangegeven in de Horecavisie. Om in de tussenliggende periode tegemoet te komen aan de wensen van de ondernemers en de vraag van inwoners en toeristen, én te ervaren wat de invloed is op de omgeving, kunnen horecaondernemers dit seizoen onder voorwaarden al enkele tafels bijplaatsen. De gemeente legt de verantwoordelijkheid voor het goede verloop bij de ondernemers. Wanneer er klachten komen, en deze na overleg toch aanhouden, valt de ondernemer terug in de geldende vergunning en de bijbehorende originele terrasoppervlakte.

Flexibel
Het is voor ondernemers belangrijk om flexibel te kunnen zijn in hun terrasopstelling. Tegelijk is het goed voor bewoners en bezoekers van de binnenstad dat hier wel voorwaarden aan verbonden zijn. Daarom stelt de gemeente een aantal voorwaarden aan de tijdelijke uitbreiding. Na afloop van het seizoen volgt een evaluatie. Zowel ondernemers als inwoners worden bij de evaluatie betrokken. De evaluatie is input voor de herziening van het terrassenbeleid vanaf 2020. Dit beleid zal er op gericht zijn om de binnenstad van Zutphen zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor iedereen.

|Doorsturen


Ondernemend nieuws
Laatste nieuwsMeest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar