Stedendriehoek

Omnisport viert tiende verjaardag

APELDOORN – Omnisport Apeldoorn bestaat tien jaar en dit wordt gevierd tijdens het Nederlands Kampioenschap Baanwielrennen, dat tot en met zondag plaatsvindt in de topsportlocatie. Vandaag, vrijdag 28 december, kijkt de locatie terug op een geweldige periode van sportactiviteiten: van breedtesport tot topsport op het hoogste niveau.

“Maar weinig sportlocaties hebben zoveel NK’s, EK’s en WK’s in hun accommodatie mogen huisvesten”, vertelt locatiedirecteur Toni Denneboom trots. “Omnisport is al jaren gastheer van het Nederlands Kampioenschap Atletiek en Baanwielrennen en heeft inmiddels al meerdere keren Europese en Wereldkampioenschappen (para)baanwielrennen mogen huisvesten. Dat Apeldoorn de sport een warm hart toedraagt, heeft er ook toe geleid dat we in 2016 de startlocatie van de Giro d’Italia mochten zijn. Eén van de vele hoogtepunten in onze sportlocatie.”

Trouwe gebruikers
De basis van de multifunctionele sportlocatie ligt bij de vaste gebruikers die het meest gebruik maken van de sportfaciliteiten. Vanaf het eerste jaar zijn Dynamo met al haar volleyballers, Atletiekvereniging AV’34 en de baanwielrenners van Wielervereniging De Adelaar onmisbaar voor Omnisport. “Het is geweldig om te zien hoeveel vrijwilligers dag en nacht klaar staan voor hun sport, wij ondersteunen ze daar graag in”, aldus Denneboom.

Nog meer WK’s en EK’s
Ook in 2019 ziet het programma er veelbelovend uit. Toni Denneboom: “We zijn erg blij met het programma voor 2019, met onder meer het Wereldkampioenschap Paracycling, het Europees Kampioenschap Volleybal Heren en in oktober het Europees Kampioenschap Baanwielrennen. Stuk voor stuk weer mooie evenementen om naar uit te kijken.”