Nieuws

NK Supersprint bij De Scheg

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

DEVENTER - Zaterdag 23 februari is het in De Scheg tijd voor het NK Supersprint/Pure Sprint. Een unieke kans om de topschaatsers van morgen aan het werk te zien.

Het NK Supersprint/Pure Sprint is voor junioren B, C en A. Tot en met de junioren B wordt de Super Sprint gereden (twee keer 100 meter en twee keer 300 meter). Vanaf junioren A rijdt men de Pure Sprint bestaande uit 100 meter, 300 meter en 500 meter. Het NK Supersprint/Pure Sprint maakt onderdeel uit van de Sprint League.

Het event begint de 23e om 12.00 uur en toegang in De Scheg is deze dag gratis. Belangstellenden zijn van harte welkom om de talenten aan te komen moedigen of een enkel een kijkje te komen nemen.

Wat valt er te verdienen?
Naast de Nederlandse titels telt de klassering (vanaf junioren B) ook mee voor het klassement van de Sprint League. De beste acht van het klassement na de eerste drie wedstrijden van de Sprint League plaatsen zich voor de finalewedstrijd De Zilveren Bal in Leeuwarden. De Sprint League is sinds het seizoen 2018/2019 een nieuwe wedstrijdcyclus voor het ‘echte’ korte werk, met Superspint, Pure Sprint, Kortebaan en als finale de Zilveren Bal. De opzet is vergelijkbaar met die van de ISU World Cup. Per Holland Cup kan een schaatser punten verdienen en aan het eind van de cyclus is de winnaar die schaatser die in het eindklassement bovenaan staat.

|Doorsturen

Ondernemend nieuws
Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar