Nieuws

Nieuwe mensen ontmoeten, hoe doe jij dat?

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

APELDOORN - Als je in een nieuwe omgeving terecht komt, kan het soms best lastig zijn om nieuwe mensen te ontmoeten. Want waar en hoe doe je dat? ROOD Apeldoorn gaat in gesprek met mensen om te kijken hoe zij dat doen en hoe we dat kunnen verbeteren in Apeldoorn.

Uit onderzoeken blijkt dat een steeds grotere groep jongeren meer moeite heeft om nieuwe contacten te leggen in hun omgeving. Ook in Apeldoorn is dit het geval. Een van de oorzaken is volgens Niels de Wilde een samenleving die steeds meer gebaseerd is op het individu. "Jongeren ervaren steeds meer druk. Het leenstelsel, hoge huur, keuzestress, er komt nogal wat op je af. Jongeren zijn vaak meer aan het overleven dan leven. Er is weinig tijd en door politieke keuzes ook weinig geld om wat leuks te kunnen doen. School en werk lijken soms wel het allerbelangrijkste te zijn en als je dan nog tijd over hebt is het lastig om nieuwe contacten en vrienden te maken. Er zou meer aandacht moeten komen voor deze dingen waar veel jongeren tegenaan lopen."

In gesprek met

ROOD Apeldoorn wil erachter komen wat de oorzaken zijn en wat er veranderd kan worden om de situatie te verbeteren. Daarom gaat ROOD Apeldoorn op zaterdag 12 januari om 11:00 uur de straat op. Op een ludieke manier willen de ROOD-leden dit onderwerp onder de aandacht brengen. Iedereen is van harte welkom om aankomende zaterdag met hen in gesprek te gaan.

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar