Stedendriehoek

Nieuwe app ‘Uit in Apeldoorn’ biedt extra service voor inwoners en toeristen

APELDOORN – In één oogopslag zien wat de leukste uittips zijn in Apeldoorn en omgeving, profiteren van speciale deals en op elk willekeurig moment van de dag de uitagenda raadplegen: dat kan vanaf vandaag met de nieuwe app ‘Uit in Apeldoorn’.

De app is ontwikkeld door het Apeldoornse bedrijf Fresh Apple, in opdracht van citymarketingorganisatie Apeldoorn Marketing en in samenwerking met Centrummanagement Apeldoorn. De app biedt de gebruiker naast praktische weetjes en evenementen ook informatie over alles wat er te doen en te zien is in Apeldoorn én speciale deals.

Extra service
De app is een extra service voor inwoners en toeristen en maakt het makkelijker om hen te voorzien van de meest actuele en relevante informatie over wat er te doen is in de stad. Daarnaast wordt de app continu doorontwikkeld, wat in de toekomst prachtige mogelijkheden biedt. Centrummanager Hella Soethof is enthousiast: “We werken graag samen aan verdere uitbreiding, zoals een interactieve citymap en games voor de stad.”

Waarom een app?
Het platform UITinapeldoorn is al jaren een begrip in Apeldoorn. Gebruikers weten ook de mobiele website goed te vinden. ‘’Een logische volgende stap was een app’’, legt Ilse Harmelink uit. Als directeur van Apeldoorn Marketing was ze nauw betrokken bij de ontwikkeling van de app. “Een app biedt veel voordelen ten opzichte van een mobiele website. Het is voor de meeste smartphonegebruikers inmiddels de normaalste zaak van de wereld om een app te raadplegen als ze zich willen oriënteren op een dagje uit. De app is snel en gebruiksvriendelijk en biedt de gebruiker veel meer mogelijkheden, zoals meldingen, gps en – wellicht in de toekomst – ook camera ten behoeve van de ontwikkeling van games en andere features.”

Gratis downloaden
De ontwikkeling van deze app is een voorbeeld van de samenwerking op innovatievlak tussen Apeldoorn Marketing en Centrummanagement Apeldoorn. Nadat de app de afgelopen tijd door een kleine groep getest is, is de app vanaf nu gratis te downloaden in de Apple Store en Play Store.

Over Apeldoorn Marketing
Apeldoorn Marketing is de citymarketingorganisatie van Apeldoorn en actief op het gebied van promotie, informatieverstrekking, onderzoek en dienstverlening. De ambitie van Apeldoorn Marketing is het bevorderen van een positief klimaat op het gebied van wonen, werken, ondernemen en vrijetijdsbesteding in Apeldoorn. http://www.apeldoornmarketing.nl