Nieuws

Minister Stef Blok: “Apeldoorn kan trots zijn op haar Doeners!”

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

APELDOORN - Minister Stef bezocht zaterdag de Apeldoornse binnenstad. In café Rembrandt ging hij in gesprek met vier ondernemers, de wethouder, de VVD lijsttrekker van Provinciale Staten en enkele kandidaten. Daarna werden tijdens een rondje door de binnenstad twee binnenstadondernemers en twee vrijwilligers gewaardeerd als Doener.

Jos Diependaal (van onder andere Readshop "De Eglantier" Apeldoorn en voorzitter “Federatie Apeldoornse Ondernemers”), is hét voorbeeld van een ondernemer die verbindt en samenwerkt. Niet zo raar dat hij dat belang dan ook voor het voetlicht bracht bij de minister. De boodschap van Mike van Woudenberg (o.a. “Ultimate Workspace” en “Blinq Carwash”): “Ondernemers moeten de handschoen oppakken. Niet afwachten tot de overheid begint en daarbij wel altijd de samenwerking opzoeken. Ik hoop dat wat we hier aan het doen zijn in de Marktstraat anderen inspireert want het wordt hier fantastisch!”

Marco Bijkerk van het internationale Apeldoornse bedrijf “Remeha” vroeg bij de minister aandacht voor de energietransitie: ‘De aanpak moet veel integraler. Nederland is geen eiland. De aanpak in Europa verschilt enorm. In Nederland wordt er veel gefocust op elektrificatie. Maar het doel is minder CO2 en helaas is dat niet hetzelfde. Laten we leren van de ontwikkelingen in de rest van de wereld. Het fantastische bedrijf “e-Traction” dat superieure technologie op het gebied van e-mobiliteit ontwikkelt, werd vertegenwoordigd door Peter van der Wal. Het bedrijf is opgericht in Nederland en heeft inmiddels een sterke relatie met China. In het gesprek was er aandacht voor het innovatieklimaat in Europa en de handelsbetrekkingen met China. Minister Blok beloofde Van der Wal binnen 14 dagen met een “China brief” te komen, zodat de handelsbetrekkingen duidelijker worden. Niet alleen werd de minister voorzien van waardevolle input; de ondernemers werden aan het einde van het gesprek door Blok gewaardeerd als “Doeners”! Met een vaasje van de VVD.

Vrijwilligers en winkeliers zijn Doeners
Na het gesprek met de ondernemers wandelde de minister naar het Raadhuisplein. Daar stond een groep mensen op hem te wachten. Een aantal VVD kandidaten en twee geweldige vrijwilligers. Hans Hospers ging in gesprek met minister Blok. Hij is al sinds 1977 enthousiast vrijwilliger bij voetbalvereniging csv Apeldoorn. Voor de gelegenheid had hij zijn familie meegenomen, want tja, dit is natuurlijk niet een alledaagse gebeurtenis. Dat het gesprek in de middag plaatsvond kwam goed uit; uiteraard stond hij die ochtend op het voetbalveld. Milou Tol is vrijwilliger bij “Schuldhulpmaatje”. Zij vertelde de minister dat het belangrijk is om mensen op weg te helpen als er grote financiële veranderingen zijn bijvoorbeeld, omdat een partner wegvalt. Milou: “Het helpt enorm als mensen met aandacht op weg worden geholpen. Het voorkomt veel problemen”.
Beide vrijwilligers kregen van minister Blok het “VVD vaasje” uitgereikt. Daarna ging de minister door naar twee winkels in de binnenstad, waarvan de eigenaren een vaasje verdienen. Een winkel die er al lang zit en waar iedereen al wel eens geweest is: de “Nootzaak” en een nieuwe winkel “LAB02” aan de Paslaan.

Blik op de dag
Minister Blok: “Apeldoorn kan trots zijn op haar Doeners. Internationaal opererende bedrijven, een bruisend centrum en fantastische vrijwilligers. Dankzij Doeners zoals bijvoorbeeld de mensen die ik vandaag gesproken heb, zijn Apeldoorn, Gelderland en Nederland zo ontzettend mooi.”

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar