Nieuws

Middeleeuwen herleven bij kasteel

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

VAASSEN - Op en rond kasteel Cannenburch in Vaassen herleven zaterdag 4 en zondag 5 mei middeleeuwse tijden. Op de vijfde editie van het Middeleeuwse Festijn staan kinderen centraal. Beide dagen kan iedereen er genieten van 11.00 tot en met 17.00 uur.

Het Middeleeuwse Festijn past in de geschiedenis van het kasteel. De vroegste vermelding van de Cannenburch dateert uit 1365. In 1543 kocht de Gelderse veldheer Marten van Rossem de ruïne. Hij bouwde er het statige slot van drie verdiepingen, zoals dat er nu staat. Tegen dit historische decor leert de middeleeuwse opleider Baroen de geïnteresseerde jeugd op een aanschouwelijke manier hoe ze met beperkte (en ongevaarlijke) wapens kunnen vechten tegen geharnaste ridders te paard. Dat gebeurt op zo’n aansprekende wijze dat de les in middeleeuws vechten menigeen nog lang bijblijft. En er zijn meer activiteiten gepland voor de jeugd, waaronder boogschieten, een speurtocht, workshops, schminken en een verhalenverteller. 

Tevens wordt er een belegeringskampement opgebouwd. ‘Middeleeuwse’ ridders, jonkvrouwen, kooplieden, ambachtslieden en musici hebben twee dagen onderdak op het grote terrein bij het kasteel. Je kunt genieten van strijdende ridders, Vikingen, een roofvogeldemonstratie, een middeleeuwse smidse en veel meer. De Middeleeuwers laten zien hoe in die periode voedsel werd bereid. Gekleed in gewaden uit het begin van de 15e eeuw speelt en zingt de groep Krebbel vrolijke en sfeervolle muziek uit die tijd. De bezoekers maken ontspannen kennis met ridders en hun helpers of maken een ronde over de Middeleeuwse, Keltische en fantasy-markt, waar handgemaakte kleding, leren gebruiksvoorwerpen, kruidenproducten, de honingdrank mede, hakhoning, verzorgingsproducten etc. worden aangeboden. 

De entreeprijs bedraagt voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar €4,-, volwassenen betalen €6,-. Een combinatie van entree met kasteel kost voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar €5,50, volwassenen betalen €9,50. Voor meer informatie: www.middeleeuws-festijn.nl

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar