Nieuws

Meubelbranche mag elke zondag open

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

DEVENTER - Op verzoek van een aantal winkels op Runshoppingcenter De Snipperling en MKB-Deventer mogen straks winkels uitsluitend gericht op wonen en klussen elke zondag geopend zijn. Dat stelt het college van burgemeester en wethouders voor aan de gemeenteraad.

Deze winkels zijn vooral gevestigd op De Snipperling en directe omgeving, maar ook verspreid in de gemeente. Vrijwel alle winkelgebieden met deze branches in de regio en daarbuiten zijn ook op zondagen geopend. Het merendeel van de omzet wordt in deze branche in het weekend gemaakt.

De zondagopenstelling geeft De Snipperling een betere concurrentiepositie ten opzichte van vergelijkbare gebieden in de regio die wel alle zondagen geopend mogen zijn. Met de zondagopenstelling wil het college leegstand tegengaan.

Ontwikkelingen volgen
In de Verordening Winkeltijden Deventer 2013 staat dat supermarkten, tuincentra en bouwmarkten op alle zondagen en enkele feestdagen open mogen. Bij de vaststelling van de verordening is aangegeven dat het belangrijk is ontwikkelingen op gebied van consumentengedrag en koopzondagen zowel landelijk als regionaal nauwlettend te volgen.

|Doorsturen

Ondernemend nieuws
Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar