Nieuws

Medisch Centrum volledig rookvrij

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

DEVENTER - Met ingang van 1 februari is het Medisch Centrum De Hoge Hond aan de Schurenstraat en de Hoge Hondstraat in Deventer volledig rookvrij. In en rondom het gehele gezondheidscentrum mag niet meer worden gerookt. Het Medisch Centrum wil zo een gezonde, rookvrije leef- en werkomgeving stimuleren voor patiënten, bezoekers, medewerkers en alle anderen die zich op het terrein begeven.

Van links naar rechts: Koen Kistemaker (Apotheek Cath), Judith Vermeulen (Huisarts HHH), Marloes Waltman (Pactum), Marleen Groenouwe (Praktijkmanager Huisartsen Hoge Hond), Renate Jansen (Fysiodé) en Jorien Hoekman (GGD).

Dokter J. Vermeulen, huisarts en kaderarts Astma/COPD bij Huisartsen Hoge Hond, is blij met een rookvrij terrein: “We sluiten ons net als het Deventer Ziekenhuis graag aan bij het landelijke initiatief ‘Rookvrije Generatie’. Onze kinderen moeten het goede voorbeeld krijgen en willen we graag rookvrij laten opgroeien. Natuurlijk is iedereen die wil stoppen van harte welkom bij zijn huisarts, onze speciale verpleegkundigen, de GGD of de apotheker voor advies en begeleiding.” Vermeulen wijst ook op de informatieavond ‘Stoppen met roken’ op dinsdag 12 februari in de Ichtuskerk in Colmschate, een initiatief van de HCDO, Tactus en Salland Zorgverzekeringen. “Tijdens deze avond zijn diverse deskundigen aanwezig die veel ervaring hebben in begeleiding bij stoppen met roken. Zij zijn er om vragen te beantwoorden, tips te geven en te helpen bij wat men lastig vindt.” 

In het Medisch Centrum Hoge Hond zijn gevestigd: Apotheek Cath, Tandartsen Hoge Hond, Fysiotherapie Fysiodé, Huisartsen Hoge Hond, Carinova, Diëtisten Groep NL, Psychiatriepraktijk Van der Bijl, GGD IJsselland, Pactum Jeugd- en Opvoedhulp en Huid- en Laserkliniek Deventer. De asbakken op het terrein zijn inmiddels verwijderd en diverse borden werden geplaatst om aan te geven dat er op het terrein niet gerookt mag worden. Vermeulen vertrouwt erop dat iedereen helpt de nieuwe regel te handhaven: “We bedachten een vriendelijke actie om bezoekers attent te maken op het rookverbod. Deze week staat in alle wachtkamers een schaal mandarijnen met een boodschap voor hen klaar.” Zie de website www.hogehond.nl 

De informatieavond vindt 12 februari plaats van 19.00 tot 21.45 uur in de Ichtuskerk, Holterweg 106 in Colmschate. Aanmelden kan via de website www.tactus.nl/sallandrookvrij.

|Doorsturen

Ondernemend nieuws
Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar