Nieuws

Medewerker Ford Zutphen uit bed gelicht

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

ZUTPHEN - Dat was wel even schrikken voor Dick van Silfhout uit Lochem, die 's ochtends in alle vroegte - samen met zijn vrouw Annie - uit het bed werd gelicht. Het was dinsdag 26 maart namelijk zijn laatste werkdag na 48 trouwe dienstjaren bij zijn werkgever Ford Auto Zutphen–Lochem. In alle vroegte werd er een heus champagne ontbijt bij hem thuis geserveerd.

In afwachting van het nuttigen hiervan stonden een paar collega’s te wachten met twee klassieke Ford Mustang acht cilinders uit 1967 (waar Dick in het begin bij Ford veel aan gewerkt heeft). Zijn collega's stonden klaar om hem hiermee voor de laatste keer als werknemer naar Ford in Zutphen te brengen. Dick heeft een hoop meegemaakt in zijn Ford loopbaan, maar deze ludieke actie had hij niet verwacht.

Familiebedrijf
Dick trad in 1971 bij het toenmalige Ford Auto Lochem in dienst als leerling technicus. Het bedrijf maakte toen al deel uit van het familiebedrijf Auto Zutphen –Lochem. Kohlmann senior zwaaide destijds nog met de scepter en Ford zat in de statige Villa Nuova, waar Dick een tijd boven gewoond heeft.

In hetzelfde jaar startte Dick op de bedrijfsvrachtwagenafdeling in Lochem, waar hij met veel plezier gewerkt heeft tot 2008. De vrachtwagendivisie van Ford in Europa was toen al verkocht aan het Italiaanse IVECO, waardoor er uitgeweken moest worden naar Ford bestel- en personenwagens. De vrachtwagen periode was een mooie tijd met vrachtwagens van de brandweer, gemeente reiniging Braam/Meilink, verpakkingen Borculo, Lenselink Meubelen, Oene Darmen Handel, Siebers uit Zutphen, Harenberg eierhandel, noem het allemaal maar op. Eigenaar Paul Kohlmann: "Het was een moeilijke, maar wel mooie tijd."

Ford Thames Trader
Paul Kohlmann weet zich nog wel een ander ludiek moment met Dick te herinneren. "We verkochten toen ook brandweervrachtwagens aan onder andere de gemeente Lochem en Barchem en daar ruilde je dan meestal ook weer een brandweerwagen voor in. Een van die gebruikte brandweerwagens verkocht ik toen aan Levison Papier aan de Dreef in Zutphen. Zij waren bezig met een eigen brandweerploeg. Van het een kwam het ander. Golf Kartonfabriek de Zeeuw uit Eerbeek belde mij op met de vraag of ik nog aan zo'n Ford Thames Trader brandweerauto kon komen. Wij gingen naar op zoek. Het was hartje winter en wij hadden er een gevonden in Nijmegen. Samen met Dick heb ik dat ding gekocht. Ik praat over dertig jaar terug. Toen kon je nog de sirene en het blauwe zwaailicht aanzetten en door de rode stoplichten rijden op de Velperbroekrotonde, wat wij natuurlijk ook deden op de terugreis. Dick reed er toen achteraan met een kleine Ford Escort en schrok zich een ongeluk. Gelukkig stopte al het verkeer." 

In 2008 werd het Ford bedrijf Auto Lochem verkocht aan Cosmo Auto Lochem. Dick kon toen over na de nieuwe Ford partij, maar koos gelukkig - zoals de meeste collega’s - om bij de oude Ford werkgever in respectievelijk Zutphen en/of Deventer te blijven. Achteraf gezien een juiste keuze, sinds Ford Cosmo Lochem een paar jaar later failliet ging. "De vertrouwde Ford klanten zijn door onze haal- en brengservice gelukkig weer naar Zutphen gekomen."

Trots op
Werkgevers Paul Kohlmann en Ed Kohlmann - de directeuren van Ford Auto Zutphen Lochem - zijn erg trots op de 48 trouwe dienstjaren van Dick. Paul kent Dick ruim 40 jaar en heeft zelf ruim 35 jaar mogen samenwerken met hem. Dick is een medewerker om trots op te zijn. "Naast zijn enorme vakkennis heeft hij een recht voor z'n raap mentaliteit. Het was een op en top loyale medewerker. Als het Dick af en toe niet zinde liep hij er niet voor weg en wist haarfijn uit te leggen waar het in zijn ogen aan lag en wat de oplossing was. Wij zullen oprecht Dick met zijn Ford hart gaan missen."

|Doorsturen


Ondernemend nieuws
Laatste nieuwsMeest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar