Nieuws

Maatschappelijke functie
Rode Kruisgebouw verder versterkt

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

DEVENTER - Het Rode Kruisgebouw, gevestigd aan H.G. Gooszenstraat 10, krijgt er in april een nieuwe bewoner bij, namelijk Humanitas Deventer. Humanitas is een vereniging die activiteiten aanbiedt en ervaren, getrainde vrijwilligers begeleidt om mensen te ondersteunen die het even niet in hun eentje redden en is - naast landelijk - ook actief in deze regio: in Bathmen, Colmschate, Deventer, Diepenveen, Lettele, Okkenbroek en Schalkhaar en (voor een aantal activiteiten) Voorst. De stichting Zorgcentrum Humanitas valt hier niet onder, maar hoort wel tot de ‘familie’.

Voorzitter Henk Bakhuizen en zijn team zijn erg blij met de nieuwe ruimte, waardoor alle activiteiten van Humanitas Deventer onder één dak worden gehuisvest en de organisatie nog gemakkelijker vindbaar zal zijn voor deelnemers en voor vrijwilligers. “Voor welke activiteiten u bij Humanitas Deventer terecht kunt? Home-Start: gezinsondersteuning en hulp bij praktische zaken door de Home-Start vrijwilligers; Steungezinnen: steungezinnen vangen kinderen tot en met 14 jaar op als ouders door omstandigheden tijdelijk overbelast zijn; Begeleide OmgangsRegeling (BOR): een vrijwilliger helpt gescheiden ouders bij het afspreken én nakomen van een omgangsregeling, de ondersteuning duurt gemiddeld drie tot zes maanden; Jongerenmaatjes Match: maatjesproject voor jongeren van 12 tot 25 jaar als steuntje in de rug bij lastige situaties, een maatje trekt een jaar lang op met de deelnemer; Match & Connect: maatjesproject voor jonge nieuwkomers (in samenwerking met stichting Present) met hulp bij het wegwijs maken in Deventer en bij het leren kennen en begrijpen van de Nederlandse taal en cultuur; Steun bij verlies en rouw: ondersteuning van mensen in een rouwproces door individuele gesprekken, rouwwandelingen en het bezoeken van het rouwcafé.” 

Humanitas Deventer werkt in Deventer intensief samen met zorgpartners zoals onder andere de wijkteams, de gezinscoaches, Carinova en Pactum en biedt toegevoegde waarde als aanvulling op beroepsmatige en mantelzorgondersteuning, werkt laagdrempelig en preventief.

Bakhuizen: “De vrijwilligers zijn gemotiveerd om een bijdrage te leveren aan het werk van Humanitas en om zich in te zetten voor de hulp aan deelnemers. Naast de basistraining voor de start van de vrijwilligers worden er regelmatig overleg-, bijscholings- en/of themabijeenkomsten georganiseerd. Vrijwilligers die belangstelling hebben om zich in te zetten voor deelnemers aan de diverse activiteiten kunnen zich altijd melden bij de coördinator van desbetreffende activiteit.”

Voor meer informatie: www.humanitas.nl/afdeling/deventer 

|Doorsturen

Ondernemend nieuws
Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar