Nieuws

LOS gaan in het Havenkwartier

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

DEVENTER - LOS is een bijzonder en intiem festival in het Havenkwartier, het prikkelende havengebied waar de kracht van kunst, ambacht, cultuur en ondernemerschap is samengeperst op 20 hectare. Waar de bezoeker een programma treft op veel verschillende locaties in het Havenkwartier, voor jong en oud, met voor ieder wat wils: concerten, dj’s kunst, ambachten, workshops, theater, dichters en uiteraard heerlijk eten en drinken.

Dit jaar vindt onder andere een speciaal LOS-programma op grote hoogte plaats; de organisatie heeft beeldend kunstenaar Elise van der Linden gevraagd om een video-projectie te maken voor een van dé eyecatchers van het Havenkwartier: de Grijze Silo (links op foto). Hiervoor is een crowdfunding gestart. 

Daarnaast kan men ook dit jaar weer genieten van een uitgebreid en zeer gevarieerd programma op bijzondere locaties. Enkele hoogtepunten in het programma zijn dit jaar de zacht-percussieve melodieën van reizende gitarist Reinis Jaunais uit Letland, het nieuwe theaterprogramma van Johanneke ter Stege, het Franse duo Guillaume Maupin & Marceau Portron en het experimentele Das Synthetische Mischgewebe & Roel Meelkop. Daarnaast zijn er voor de kinderen ook leuke activiteiten, zoals de magische theatershow van Jos en Jan en het maken van een eigen instrument met LIMAI bij De Knutselarij. Jongeren kunnen genieten van de beats van Swareey (DJ/producer BAAS en rapper/MC Nexus) in Burnside en de teksten van poëziecollectief Eigenzinnig. Genoeg te doen dus; de bezoeker kan aan de hand van het programmaboekje rustig genieten van alles wat er op dit mooie stukje Deventer te vinden is en zelfs een vaartochtje door de haven maken. 

Het complete programma is online te vinden via havenkwartierdeventer.com/los. De meeste deuren zijn open van 13.00 tot 18.00 uur, waarbij een aantal activiteiten doorlopen tot later in de avond. Bijzondere eet- en drinkgelegenheden zijn in het Havenkwartier ook ruimschoots voorhanden. De toegang is vrij.

|Doorsturen

Ondernemend nieuws
Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar