Nieuws

Later dan het fluitje? Dan later op je uitje!

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

STEDENDRIEHOEK – De Nederlandse Spoorwegen start vandaag een campagne die ervoor moet zorgen dat mensen niet meer in de trein springen nadat de conducteur heeft gefloten. Niet alleen is het levensgevaarlijk, het zorgt ook voor vertragingen. De reizigers die wel op tijd in de trein zitten zijn zo vaak de dupe van te-laat-komers.

De vermelde tijd op het bord op het perron is de vertrektijd van de trein. Deze komt dan ook regelmatig enkele minuten eerder aan op het station, zodat reizigers rustig kunnen instappen en de trein op het juiste tijdstip kan vertrekken.

In 2018 kwamen 70 mensen klem te zitten tussen treindeuren, een verdriedubbeling ten opzichte van vijf jaar geleden. De deuren van treinen gaan dicht en springen niet weer open - zoals blijkbaar veel mensen denken – als iemand zich er nog tussen wurmt. Verwondingen en valpartijen tussen trein en perron zijn dan ook niet verwonderlijke ongevallen op treinstations in Nederland.

Ook de NS begrijpt dat iedereen graag zijn of haar trein wil halen om na een werkdag naar huis te gaan. “En natuurlijk, je vertrekt net iets te laat van huis voor een uitje of je aansluiting was echt heel krap… de NS snapt het. Maar wij willen onze dienstverlening zo goed mogelijk doen en onze treinen veilig en op tijd laten rijden. En daarvoor zijn wij de medewerking nodig van onze reizigers.”

|Doorsturen

Ondernemend nieuws
Cleantech Regio Nieuws

Laatste nieuws

Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar