Nieuws

Laat je verrassen door vraag en aanbod

Door Mandy Hendriks van Uitgeverij Stedendriehoek BV

APELDOORN - Op woensdag 27 maart vindt de 14e editie van de Apeldoornse Beursvloer plaats in Theater Orpheus. Van 19.00 tot 20.30 uur kunnen maatschappelijke organisaties en bedrijven elkaar ontmoeten en (hopelijk) mooie en bijzondere matches vormen.

Foto: Roelof Rump

Ineke Jonker is ‘coördinator bedrijven’ bij vrijwilligersorganisatie Stichting Present Apeldoorn en organiseert dit evenement voor de derde keer. Als coördinator van de stichting legt zij contact met bedrijven, zodat die iets kunnen doen wat bij hen aansluit, voor de Apeldoornse samenleving. “De kern is dat er deals gesloten worden zonder dat de portemonnee getrokken wordt”, vertelt Ineke. “Bedrijven hebben iets te bieden en maatschappelijke organisaties hebben een bepaalde wens of behoefte. Bij de Beursvloer ontmoeten deze twee partijen elkaar en gaan ze met elkaar in gesprek om te kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen.” De kracht van de Beursvloer is dat men elkaars verhaal aanhoort en verrast wordt door vraag of aanbod. “Je ziet de meest bijzondere matches. Denk aan een bedrijf dat allemaal oude kantoormeubelen over heeft na een verhuizing en een maatschappelijke organisatie die behoefte heeft aan bureaus. Die is hier erg mee geholpen en bakt voor het bedrijf heerlijke appeltaarten als dank. Of een bedrijf dat een promofilmpje maakt of financieel advies geeft voor een stichting of vereniging. De voorbeelden zijn oneindig. Wat dit jaar vooral opvalt is dat veel organisaties vragen om ruimtes voor opslag of om te oefenen.”

Gongslag
“Het concept is hetzelfde als vorig jaar”, legt Ineke uit. “De Beursvloer wordt geopend met de traditionele gongslag, die de directeur van Orpheus dit jaar slaat. De opstelling en sfeer is hetzelfde. We hebben vier hoeken met vier verschillende kleuren. De bedrijven staan in deze hoeken, afhankelijk wat hun aanbod is. De hoeken zijn: advies/financiën, PR/media, materialen/overige en vrijwilligers/handen. Zo weten de stichtingen en verenigingen waar ze moeten kijken.” Bij iedere hoek staat er een hoekman of -vrouw om de stichtingen naar het juiste bedrijf te begeleiden.

Op de website van Beursvloer Apeldoorn staat het aanbod per bedrijf. “Het zou ideaal zijn als we veertig bedrijven en veertig maatschappelijke organisaties zouden hebben.” Momenteel zoekt de organisatie nog bedrijven. “Waarom je mee zou moeten doen? Als je handel drijft in je eigen stad is het mooi om op een laagdrempelige manier iets terug te doen voor je stad. Je bepaalt zelf hoe lang en wat je doet. Het maakt ook niet uit of je een bedrijf van twee man hebt, tien of duizend.” Door in gesprek te gaan met elkaar ontstaan de mooiste matches. “Als je voelt dat het geen match is, moet je daar ook duidelijk in zijn.”

Superaanbieding
Ieder jaar vindt er tijdens de Beursvloer ook een superaanbieding plaats. Hierbij bieden twee bedrijven een dienst of product aan. Van tevoren moeten de stichtingen of verenigingen zich hiervoor aanmelden. De drie beste mogen hun motivatie tijdens de Beursvloer pitchen. Het bedrijf kiest er vervolgens een. Dit jaar biedt schildersbedrijf Steven Jansen een week lang schilders en verf en Mediabureau Koos een social mediatraining en een half jaar persoonlijke begeleiding.

Voor meer informatie, zie de website www.beursvloerapeldoorn.nl. Meer informatie via Ineke Jonker, telefoon 055-5767997 of mail naar beursvloer@presentapeldoorn.nl

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar