Nieuws

‘Kwetsbare kinderen vaak erg dankbaar’

Door Mandy Hendriks van Uitgeverij Stedendriehoek BV

APELDOORN - De afgelopen weken is Erik Grotenhuis heel Apeldoorn rondgefietst om Albert Heijn-voetbalplaatjes en zegels voor de Lidl Vitamini’s (knuffelbeestjes) op te halen. Waarom? Om zieke kinderen in het Gelre ziekenhuis blij te maken met een kleinigheidje. “Zo krijgen ze ook een keer steun vanuit een heel andere kant”, glimlacht Erik.

Horen, zien, actie ondernemen. Dat is hoe Erik start met een nieuwe actie. Het begon een aantal jaren geleden met de Jumbo-verhuisdozenactie. Tijdens de verbouwing van de C1000 naar Jumbo op het Schubertplein, konden klanten sparen voor een boodschappenpakket ter waarde van zestig euro. Erik verzamelde genoeg zegels voor tientallen dozen. “Ik vind het leuk om mensen te helpen. Ik heb ook een keer een actie gedaan waarbij ik, verkleed als kerstman, vlees ging bezorgen aan gezinnen die het minder hebben. Voor een andere grote actie hebben we met vier man, vier gezinnen een dag verwend. Ze konden toen alles eten en drinken wat ze lekker vonden.” Opvallend is dat bij alle acties kleine kinderen betrokken zijn. “Kinderen zijn een kwetsbare groep. Het overkomt hen. Het is een kleine moeite om ze op deze manier te steunen. Ze zijn vaak erg dankbaar en daar doe je het voor.”

Oproep via Facebook
Omdat kinderen die langdurig in het ziekenhuis liggen weinig krijgen, kwam Erik met het idee om Albert Heijn-voetbalplaatjes te sparen en zegels voor de Lidl Vitamini’s (knuffelbeestjes). Via Facebook deed hij een oproep. In de eerste weken verzamelde Erik mondjesmaat zegels en plaatjes, maar nadat de voetbalplaatjesactie afliep, begon het pas echt te lopen. “Wanneer zo’n actie eindigt hebben mensen vaak plaatjes over en willen ze ervan af. Ik kreeg ineens heel veel binnen. Het is geweldig om te zien hoe deze actie leeft in de samenleving. Ook kinderen helpen mee.”

Onlangs heeft Erik de boeken en knuffels afgegeven bij Gelre. Voor de ouders was er cake en de verplegers kregen een klein presentje. Ruim veertig kinderen zijn blij gemaakt met een boek en een compleet pak plaatjes en knuffel. “Het is een kleinigheidje. Je geeft mensen niet de honderdduizend. De kinderen kunnen de boeken zelf volplakken. Ik heb wel tien keer gekeken of de pakjes compleet zijn.” Alles wat het Gelre ziekenhuis in Apeldoorn over heeft wordt naar het Gelre in Zutphen gebracht.

Betrokkenheid
Erik complimenteert Albert Heijn om de betrokkenheid. “De AH staat echt midden in de samenleving. Men staat pal voor de bevolking en dat is echt een compliment waard. Ik heb mijn dankbaarheid ook uitgesproken.” Wat Eriks volgende actie is? Hij lacht: “Geen idee. Die ideeën komen ineens op.”

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar