Nieuws

Side-events voor breed publiek

Koninklijk bezoek op wielerbaan

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

APELDOORN - Van 14 tot en met 17 maart vinden de UCI Wereldkampioenschappen Para-cycling op de baan plaats in Omnisport. De complete wereldtop komt naar Apeldoorn om te strijden voor de wereldtitels en kwalificatie veilig te stellen voor de Paralympische Spelen van Tokio in 2020.

De mondiale toppers mogen in Omnisport rekenen op koninklijk bezoek als op donderdag 14 maart Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden de finales bijwoont. Prinses Margriet is die dag vanaf 14.00 uur aanwezig voor de bijeenkomst Grenzeloos actief. Dit programma is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in samenwerking met onder meer NOC*NSF, om ervoor te zorgen dat er lokaal voldoende sportaanbod is voor mensen met een beperking. Aansluitend woont Prinses Margriet de finales baanwielrennen bij.

Het koninklijk bezoek kan zomaar een gouden randje krijgen, want de Nederlandse selectie komt met toppers als Alyda Norbruis, Daniel Gebru Abraham en Caroline Groot ijzersterk voor de dag. Het Nederlandse team hoopt in Apeldoorn het overweldigende succes van de vorige wereldkampioenschappen in 2017 te overtreffen. Toen werden er in Rio de Janeiro maar liefst elf medailles gewonnen, waarvan vijf (!) gouden. WK-organisator Eric Kersten, directeur van sportevenementenbureau Team TOC, is vereerd met het bezoek van Prinses Margriet: “Dit koninklijk bezoek is een prachtige waardering voor het evenement. Het is fantastisch dat de prinses langskomt om de deelnemers aan te moedigen bij hun races.”

Toernooidirecteur en drievoudig wereldkampioen baanwielrennen Teun Mulder hoopt op een goed gevuld Omnisport: “Om een zo groot mogelijk publiek te bereiken zijn alle wedstrijden gratis te bezoeken. De deelnemers zijn absolute topsporters en verdienen de support.”

Naast het baanwielrennen vinden er bovendien verschillende side-events plaats voor een breed publiek. Zo kunnen kinderen kennismaken met zitvolleybal, is er een rolstoelparcours en kunnen zij een fittest doen.

 

 

 

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar