Nieuws

Jong bakt pannenkoeken voor oud op vrijdag 22 maart

Kinderen laten nog meer ouderen stralen op Nationale Pannenkoekendag

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

APELDOORN - De 13de editie van Nationale Pannenkoekdag brengt nog meer kinderen en ouderen samen om te genieten van pannenkoeken. Maar liefst 1.490 scholen, waarvan 191 scholen in Gelderland, organiseren het pannenkoekfeest voor 79.000 ouderen. In totaal bakken kinderen die dag naar schatting 162.500 pannenkoeken, bijna een kwart meer dan vorig jaar.

Op Nationale Pannenkoekdag worden opa’s en oma’s en ouderen uit de buurt die zelfstandig of in een verzorgingshuis wonen, in het zonnetje gezet. Samen pannenkoeken eten blijkt een ideaal recept om wat extra aandacht te besteden aan de oudere medemens.

Pannenkoeken buiten de deur
Elke school geeft een eigen invulling aan deze Nederlandse traditie. Basisschool De Kleine Wereld in Nijmegen organiseert het evenement 'Buiten de deur'. Een inclusieproject met als uitnodiging om een hapje buiten de deur te eten en zo medebuurtbewoners op een laagdrempelige manier te leren kennen. ‘Hierbij verbinden we ouderen, mensen met een beperking, jongeren, kinderen en hun ouders met elkaar door een pannenkoekbezoek!’ Leerlingen van basisschool Al Amana in Ede gaan met zelfgebakken pannenkoeken moslim ouderen opzoeken in de moskee. Bij de Sint Bernardus School in Keijenborg zijn ouderen uit het dorp en opa’s en oma’s welkom in het 'restaurant' in de hal van de school. De leerlingen van groep 8 organiseren alles zelf: ze bakken pannenkoeken, bedienen en zorgen voor entertainment.

Bakken met je hart
Maar liefst 1 op de 4 ouderen voelt zich eenzaam. ‘Met Nationale Pannenkoekdag geven we opa’s en oma’s en ouderen uit de buurt die zelfstandig of in een verzorgingshuis wonen, graag een beetje extra aandacht. Dit jaar werken we samen met stichting Met je hart die eenzame ouderen verbindt door ervoor te zorgen dat ze elkaar én anderen ontmoeten. Daarom heeft Nationale Pannenkoekdag 2019 het thema ‘Pannenkoeken bakken met je hart’, aldus Elles van den Berg namens Koopmans.

Gelderland op nummer 2
Dankzij het enorme enthousiasme van leerlingen, juffen en meesters blijft de belangstelling voor Nationale Pannenkoekdag groeien. Tijdens deze 13de editie doen bijna 1.500 scholen in Nederland mee, dat zijn 250 scholen meer dan vorig jaar. Ook in Gelderland is Nationale Pannenkoekdag ongekend populair. In de provinciale Top 3 staat Gelderland met 191 scholen wederom op de 2de plaats. Dat zijn 20 scholen meer dan in 2018. In heel Nederland gaan 75.000 leerlingen voor 79.000 ouderen zo’n 162.500 pannenkoeken bakken. Dat is een kwart meer dan in 2018. Daarvoor krijgen ze 16.250 Koopmans Pannenkoekmixen, 3.250 Tefal pannenkoekpannen en 40.625 koksmutsen.

Jong en oud in contact
Nationale Pannenkoekdag wordt mogelijk gemaakt door Tefal en Koopmans. Beide initiatiefnemers organiseren sinds 2006 Nationale Pannenkoekdag om jong en oud op een vrolijke manier met elkaar in contact te brengen en een leuke dag te bezorgen. Naast de communicatie en organisatie richting scholen zorgen Tefal en Koopmans dat de deelnemende basisscholen startpakketten krijgen met de benodigde ingrediënten voor een pannenkoekenmaal voor ouderen, van pannenkoekpannen en pannenkoekmixen tot koksmutsen en tafelkleden.

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar