Nieuws

Kennismaken met weekendschool

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

APELDOORN - Kids College Apeldoorn (KCA) opent zondag 7 april de deuren. Tijdens de jaarlijkse open dag bij De Woonmensen, Deventerstraat 54, kan iedereen tussen 14.00 en 15.30 uur op een actieve manier kennismaken met het programma van de weekendschool.

Kids College Apeldoorn is de weekendschool voor nieuwsgierige kinderen die op zondagmiddag een boeiende wereld in willen duiken. Een wereld waar zij als gevolg van hun thuissituatie niet zo snel mee in aanraking komen. Tijdens 24 lessen per jaar ontdekken zij het werkterrein van gepassioneerde Apeldoornse professionals en krijgen de leerlingen inzicht in hun eigen talenten en interesses.

Actief programma
De lessen van Kids College Apeldoorn kenmerken zich door onderzoekend en ervarend leren. Zondag 7 april dagen de kinderen van KCA bezoekers uit om ook mee te doen met diverse opdrachten. Zo kunnen zij een winkelcentrum bouwen als architect, aan de slag als archeoloog, of ontdekken wat een fysiotherapeut, kok of taalwetenschapper allemaal doet.
Er zijn vrijwilligers aanwezig om ouders, kinderen en overige geïnteresseerden in te lichten over de inhoud van de lesprogramma’s van komend schooljaar. Kids College Apeldoorn is opgebouwd uit drie leerjaren. Staat bij groep 1 het ontdekken centraal, in leerjaar 2 zullen de kinderen meer onderzoekend bezig zijn. In het derde en afsluitende jaar lopen de leerlingen stage, waarbinnen hun persoonlijke leervraag centraal staat en ze de kruiwagens krijgen om verder te komen in een werkveld dat hen past.

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar