Nieuws

Karttalent in Italiaanse dienst

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

EERBEEK - Karter Robert de Haan uit Eerbeek rijdt komend seizoen voor het fabrieksteam van Energy Corse. Het is de bedoeling dat de regerend wereldkampioen Rotax Max de komende twee jaar racet voor de Italiaanse kartfabrikant. Hij gaat in de OK Junior-klasse (OKJ) uitkomen in het Europees kampioenschap, wereldkampioenschap en het Duits kampioenschap (DKM). Ook zal Robert een aantal races in de WSK Series rijden.

Foto: KartXpress.com

“Ik was wel een beetje verrast dat ze me benaderden. Dit is een heel mooie impuls voor mijn carrière”, aldus een opgetogen Robert. Net voor kerst werd hij vanuit Italië benaderd en al op Tweede Kerstdag reisde hij naar Lonato om te testen. Daarna werd al snel overeenstemming bereikt. “Het is een prima stap. Je moet op een gegeven moment ook een stapje maken als je hogerop wilt komen.” 

Door Roberts transfer naar Energy Corse komt er een einde aan een zeer succesvolle tijd bij CRG Holland. Als rijder van het team van Dennis de Bruin won Robert de ene na de andere titel. Zo werd hij onder andere Nederlands en Europees kampioen in de Minimax-klasse en vice-wereldkampioen in de Micromax-klasse. En afgelopen november werd hij dus wereldkampioen bij de Junioren.

Zijn deelname in diverse OK Junior-kampioenschappen betekent weer een niveau hogerop. Robert, die het afgelopen jaar op een CRG uitkwam in een aantal Rotax Max Junioren-kampioenschappen, kijkt ernaar uit: “OKJ gaat een stuk sneller. Ik heb vorig jaar een paar keer in de OKJ mogen rijden bij onder andere de Knaf Talent First Academy en in het DKM en de WSK. Ik vond het geweldig omdat ik hierin veel heb geleerd en het niveau hoger ligt.” 

Als fabrieksrijder van Energy zal het komende seizoen zich voor Robert in een heel nieuwe omgeving afspelen. Hij krijgt onder anderen de hem nog onbekende Australiër Marcos Flack als teamgenoot. Bovendien krijgt hij een nieuwe kart én dus een nieuw team om zich heen. Zijn vaste monteur wordt de Belg Guy de Nies. Zijn personal/mental coach blijft Debby Hanssen (Debsports). “Heel gaaf allemaal. Het gevoel dat ik tijdens de test had met de kart was goed. Ik vind het echt een eer dat ik voor een fabrieksteam mag rijden.” 

Voor Robert wordt het nu even afwachten wat racen met Energy in de OK Junior-klasse hem zal brengen. Toch wil hij zijn eerste jaar op dat niveau niet sec als een leerjaar bestempelen. “Ik ga mijn uiterste best doen en hoop direct voorin te kunnen meestrijden. “Als ik in de top vijf kan eindigen in één van de kampioenschappen zou ik heel blij zijn!” 

|Doorsturen


Ondernemend nieuws
Laatste nieuwsMeest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar