Nieuws

Jongeren krijgen voorlichting over afleiding in verkeer

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

APELDOORN - Jongerenorganisatie TeamAlert staat woensdag 16 januari op de Praktijkschool Apeldoorn met het project Studio Flits!. Met dit project wil TeamAlert leerlingen bewuster maken van de risico’s die zij lopen in het verkeer.

Jongeren zijn de belangrijkste risicogroep in het verkeer. Het risico op een ongeval is namelijk drie keer zo groot voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar in vergelijking met een ervaren verkeersdeelnemer.

Praktijkonderwijs

Leerlingen uit het praktijkonderwijs leren door te doen. 'Doen' staat dan ook centraal bij Studio Flits!. De klas, bestaande uit eersteklassers, wordt opgedeeld in drie groepen die één voor één de Studio Flits! fotostudio induiken. Het hoofdonderwerp van deze uitvoering is afleiding in het verkeer. Dit is in 2019 een belangrijk thema. Minister Cora van Nieuwenhuizen gaf vorig jaar al aan dat hij dit jaar een algeheel verbod op het gebruik van smartphones in het verkeer wil doorvoeren.

Fotostrip

Onder leiding van de educatiemedewerkers van TeamAlert beelden de jongeren ongewenst en gewenst gedrag uit met betrekking tot dit onderwerp. Met de foto’s creëren de leerlingen hun eigen fotostrip waarin de (gevaarlijke) verkeersituatie centraal staat. Als alle strips af zijn, worden deze besproken. Op deze manier zijn de leerlingen interactief bezig met hun eigen mening over onveilige verkeerssituaties. Middels een simulatievideo brengen de leerlingen de opgedane kennis direct in de praktijk. Door jongeren te laten zien wat afleiding in het verkeer voor gevolgen kan hebben, merken zij zelf welk gedrag gevaarlijk is binnen bepaalde verkeerssituaties.

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar