Nieuws

Jeffrey van Amersfoort maakt overstap naar csv Apeldoorn

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

APELDOORN - Met ingang van het seizoen 2019-2020 maakt Jeffrey van Amersfoort onderdeel uit van de A-selectie van csv Apeldoorn. De middenvelder komt net als jeugdvriend Olaf Kluitenberg over van zondagtweedeklasser WSV.

Van Amersfoort begon op vijfjarige leeftijd met voetballen bij Robur et Velocitas. Na een uitstap als jeugdspeler naar AGOVV en Vitesse, keerde hij terug aan de Anklaarseweg om op zestienjarige leeftijd zijn debuut te maken in het vlaggenschip waar hij drie seizoenen speelde. Vervolgens kwam Van Amersfoort twee seizoenen uit voor hoofdklasser WHC om daarna wegens zijn werk weer op zondag te gaan voetballen bij wederom Robur et Velocitas (een seizoen) en WSV (bezig aan zijn derde seizoen).

Na dit seizoen maakt de 25-jarige Apeldoorner weer een stap omhoog. “De afgelopen twee seizoenen werd ik al benaderd door diverse clubs uit de zaterdaghoofd- en eerste klasse. Ik heb iedere keer de boot afgehouden omdat ik op zaterdag moet werken. Toch begon het steeds meer te kriebelen om weer op hoger niveau te gaan spelen. Ik ben toen naar mijn werkgever gestapt die het mij gunt en akkoord is gegaan dat ik vanaf komend seizoen niet meer op zaterdag kan werken.”

De verkoopadviseur van Autohaas kwam door de positieve uitkomst in contact met csv Apeldoorn. “Ik heb een goed gevoel bij deze club waar men bezig is om een nieuw elftal op te bouwen. De club heeft veel vertrouwen in mij uitgesproken waardoor de keuze voor csv Apeldoorn snel was gemaakt”, vertelt de fanatieke rechtspoot, die op meerdere posities uit de voeten kan. “Ik speel het liefst op ‘tien’, maar ik kan ook de hele rechterkant bestrijken en dit seizoen sta ik in de spits omdat we bij WSV een balvaste speler nodig hebben in de aanvalslinie. Ik pak daardoor ook regelmatig mijn doelpunten mee.”

Van Amersfoort is de twaalfde speler die is vastgelegd voor volgend seizoen. Eerder werd bekend dat Luca Bouwmeester, Jesse Hartgers, Yorik Meijer, Sebastian van Laar, Sil Fiddani, Fabian Put, Steven van Es en Sander Krijns hun aflopende contract verlengden en Dean Bredewolt (DVS ’33), Edilson José Coelho (Rohda Raalte) en Olaf Kluitenberg (WSV) de overstap maken naar het Orderbos.

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar