Nieuws

Je steentje bijdragen aan een fantastisch weekend’

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

Van vrijdag 21 tot en met zondag 23 juni is het weer zover: het jaarlijkse Drakenbootfestival. Om dit grootse evenement te organiseren zijn er oren en ogen nodig. Iemand die zijn zintuigen vrijwillig inzet is de 38-jarige Thijs Geerdink. De laatste vier jaar helpt hij als locatiemanager om mensen een fantastisch weekend te bezorgen.

Thijs is een bezige bij, die doordeweeks in de handel werkzaam is en daarnaast trainingen geeft en een jeugdteam coacht. Sinds vier jaar helpt hij bij het Drakenbootfestival. “Er bestaan geen officiële functies, maar je kunt zeggen dat ik een locatiemanager ben. Ik kijk mee, stuur aan en ik spring in waar nodig. Ik controleer onder andere of iedereen op de juiste plek staat en praat met vrijwilligers en bezoekers om te horen of ze tevreden zijn en welke verbeterpunten ze hebben. Ik doe het al een paar jaar en ik vind het superleuk.”

Evenementen organiseren is wel zijn ding, erkent hij grif. “Voorheen deed ik dat bij hockeyvereniging AMHC. Dat liep af, waardoor ik op zoek ging naar een andere plek. Als geboren Apeldoorner kende ik het Drakenbootfestival al. Ik wilde daar best een kijkje in de keuken nemen. Via de website heb ik mij aangemeld en ik werd uitgenodigd door hoofdorganisatoren Erik Jan Westen en Marieke Nieuwenhuis voor een gesprek.” Het vertrouwen was groot, waarna Thijs werd aangesteld als een van de locatiemanagers. “Wat ik er leuk aan vind? Ik vind het fijn om bezig te zijn. Daarnaast draag ik graag mijn steentje bij om anderen een leuke dag te bezorgen. Mensen zien genieten is wel een grote motivatie om dit te doen. Het is jammer als het slecht weer is, maar daar heb je geen invloed op. Het is dan ook de truc om toch enthousiast te blijven.”

Grote familie
Met ruim driehonderd vrijwilligers (onder wie ook stagiairs, beveiligers en technische jongens) werkt Thijs voornamelijk samen met het flexteam, Erik Jan en Marieke. Hoe de sfeer onderling is? “Leuk, relaxed. Toen ik erbij kwam bestond het Drakenbootfestival in Apeldoorn al een hele tijd. Het is ooit begonnen met vrienden en familie en die helpen nog ieder jaar mee. Het is een soort jaarlijkse hereniging.” De vrijwilliger lacht: “Het klinkt misschien een beetje cliché, maar de vrijwilligers zijn samen ook één grote familie.”

On-Apeldoorns groot
Als Apeldoorner moet je het Drakenbootfestival minimaal één keer in je leven hebben meegemaakt. Dat vindt Thijs in ieder geval. “Ik zou het omschrijven als iets on-Apeldoorns groot. Het is een weekend lang plezier. Er is voor iedereen wat te doen. Vrijdag, zaterdag en zondag zijn er optredens op de verschillende podia. Het concert op vrijdag heeft een super line-up. Zaterdag en zondag heb je de bootraces in het kanaal en op het terrein is er het foodplein en kindertheater. ‘s Avonds is er ook weer genoeg te doen met Thirty Dancing en de Memphis Maniacs. Kortom, een weekend waarbij er voor alle leeftijden iets te beleven is.” Kijk voor meer informatie op https://www.drakenbootfestivalapeldoorn.nl/.

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar