Nieuws

Informatie- en discussieavond
over klimaat en biodiversiteit

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

ZUTPHEN - Elke dag zijn er nieuwe berichten in de media over de gevolgen van klimaatverandering hier en elders op de wereld. Onlangs kwam daar het VN-rapport bij over het aan de gang zijnde massale uitsterven van planten-en diersoorten. Bij De Proeflokalen in Zutphen vindt op vrijdag 30 augustus om 20.00 uur een bijeenkomst plaats over de actuele stand van zaken en aansluitend de vraag wat je daar zelf aan kunt doen.

De organisatie is in handen van de nieuwe organisatie Extinction Rebellion (XR) Ysselvallei. Dit is een lokale afdeling van XR Nederland, die afgelopen maanden door het hele land met allerlei opvallende acties aandacht vroeg voor dezelfde onderwerpen. De bijeenkomst bestaat uit twee delen. Allereerst geeft gastspreker Paul Hendriksen een overzicht van de laatste stand van wetenschappelijk onderzoek naar de situatie rondom klimaat en biodiversiteit. Na het eerste, informatieve deel van de bijeenkomst is er ruimte voor gesprek over wat burgers, overheid en bedrijfsleven daar aan zouden kunnen en moeten doen.

Extinction Rebellion is vorig jaar ontstaan in Groot-Brittannië. Inmiddels is XR actief in zo’n 40 landen wereldwijd en telt Nederland 17 lokale afdelingen. De organisatie van XR Ysselvallei is vanuit Wilp gericht op de IJsselvallei ter hoogte van de Stedendriehoek (Apeldoorn, Deventer en Zutphen).

Je bent vanaf 19.30 uur welkom bij De Proeflokalen, Vispoortplein 16 in Zutphen. Het programma begint om 20.00 uur. De toegang is gratis, inclusief een kopje thee of koffie. Donaties zijn echter altijd welkom. Voor meer informatie mail naar XRYsselvallei@protonmail.com of ga naar m.facebook.com/xrysselvallei

|Doorsturen


Ondernemend nieuws
Laatste nieuwsMeest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar