Nieuws

Grote finale in Burgerweeshuis

In de voetsporen van Snelle

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

DEVENTER - Jonge rappers uit Deventer en omstreken kunnen zich weer aanmelden voor de D-Town Rap Riots. Uit voorgaande edities zijn artiesten zoals Snelle (zie foto), Purp Sagir en Paul Sinha gerold. Inmiddels hebben zij een plek veroverd binnen de Nederlandse hiphop scene.

D-Town Rap Riots is een samenwerking tussen Jongerenwerk Raster en poppodium het Burgerweeshuis. Met deze wedstrijd willen zij jongeren activeren om hun talenten te ontwikkelen, ze in contact brengen met elkaar én met artiesten die al een stap verder zijn. Tegenwoordig zijn veel jongeren bezig met rappen en produceren. In veel gevallen hebben zij zelf niet de middelen, kennis of het netwerk om zichzelf verder te ontwikkelen. Door D-Town Rap Riots wordt de mogelijkheid gecreëerd om voor het eerst op een podium te staan, feedback te krijgen van andere rappers en bestaat de kans om opgepikt te worden door een jurylid.

Wie zich aanmeldt, zal op woensdag 1 of donderdag 2 mei tijdens één van de voorrondes op het podium staan. Tijdens deze voorrondes worden de talenten beoordeeld door een jury en stromen de besten door naar de finale op zaterdag 25 mei in het Burgerweeshuis. De grote winnaar gaat naar huis met een prijzenpakket, met onder andere een opname-microfoon. Naast de finalisten staat ook rapper Snelle op het podium. Ooit zijn carrière gestart bij de rapcompetitie, is hij nu finalejurylid én special guest.

Voor Rap Riots maakt het niet uit of je al jarenlange podiumervaring hebt of gisteren je allereerste track hebt gemaakt. Zolang je tussen de 14 en 22 jaar bent en uit de buurt van Deventer komt, kun je je aanmelden. Dit is mogelijk tot maandag 22 april door een e-mail te sturen naar: rapriots@burgerweeshuis.nl . Voor meer informatie: www.burgerweeshuis.nl/talent/rapriots 

|Doorsturen

Ondernemend nieuws
Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar