Nieuws

‘Ik sta niet graag voor mij uit te staren’

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

Van zaterdag 8 tot en met maandag 10 juni vindt de vijfde editie van het Keuken Karavaan Festival plaats. Dit jaar met het thema: New York. Begeef je in de City of Lights met thema’s als Little Italy, China Town en SoHo. Met zo’n 18 foodtrucks en zomerse muziek wordt het weer een gezellig Apeldoorns feestje. Mede dankzij de enthousiaste vrijwilligers, van wie Syrella van der Molen er één is.

“Vorig jaar ben ik gevraagd door mijn zusje Thalyssa, die werkt voor Nijmeijers Events, om mee te helpen met het festival”, vertelt de 28-jarige vrijwilliger. “Dat leek mij wel leuk. Ik heb achter de bar gestaan, geholpen met de op- en afbouw en mede het terrein schoongehouden. Het was hartstikke leuk. Het was heerlijk weer en lekker druk. Ik ben graag bezig en vind er niets aan om voor mij uit te staren, dus dat was ideaal.” Het enige minpunt was het pinprobleem. “Vorig jaar was het heel druk bij de bar en we hadden maar één pinautomaat. Er waren weinig mensen met contant geld, waardoor we constant het pinautomaat door moesten geven. Daarnaast hadden we bijna geen geld om te wisselen. We waren heel erg bezig met het geld en minder met de bar. Dat was jammer, maar we hebben het samen opgelost. Je hebt ook niet echt een bedrijfsleider, maar spreekt onderling af wie wat doet. Dat werkt heel fijn. Als het goed is zijn we dit jaar weer met dezelfde groep.”

Syrella vertelt dat ze vroeger meer van de dj-festivals hield (en niet zo van foodfestivals), maar dat de ontspannen sfeer van de Keuken Karavaan haar wel aanspreekt. “Ik doe het omdat ik het leuk vind. Anders zou ik het niet doen; ik krijg er namelijk niets voor.” Bij de vraag of Syrella het belangrijk vindt dat men vrijwilligerswerk doet, is ze heel duidelijk. “Ja! Vrijwilligerswerk is heel belangrijk. Ik heb het idee dat het steeds vaker om geld draait en dat is jammer. Het is namelijk hartstikke leuk om te doen.”

Assistent-hotelmanager
In het dagelijks leven werkt Syrella als assistent-hotelmanager in het Bastillon hotel in Almere. “Ik heb altijd al iets met horeca gehad”, legt de vrijwilliger uit. “Toen ik 15 jaar was ben ik begonnen bij Van der Valk. Vanaf daar ben ik er verder ingerold.” Als assistent-hotelmanager staat Syrella achter de bar, helpt ze met ‘simpele’ lunches maken, checkt ze hotelkamers en helpt ze mee bij het ontbijtbuffet. “Je doet eigenlijk van alles en iedere dag is anders.”

Wil jij ook helpen tijdens de Keuken Karavaan? De organisatie is nog op zoek naar vrijwilligers voor de op- en afbouw van het foodfestival, voor achter de bar, om het terrein schoon te houden tijdens het evenement en voor nog kleine werkzaamheden, indien nodig. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@keukenkaravaan.nl of kijk voor meer informatie op www.keukenkaravaan.nl.

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar