Nieuws

‘Ik ben eigenlijk niet zo’n keukenprinses’

Door Mandy Hendriks van Uitgeverij Stedendriehoek BV

APELDOORN - Na jarenlang in de horeca te hebben gewerkt, begon Mirlanda Karrenbelt in 2014 aan een nieuwe uitdaging: Saté van NAN. Met een foodtruck reist zij heel het land door om op festivals, evenementen, partijen en bedrijfsfeesten te staan. “We zijn onderhand zes jaar onderweg en ik doe het nog steeds met veel plezier”, aldus de eigenares.

De afgelopen tien jaar zijn foodtrucks steeds meer in trek. “Ik heb altijd al voor mezelf willen werken”, vertelt Mirlanda. “We hadden altijd groot succes met de saté op onze privé BBQ’s. Dit was de aanleiding om de stoute schoenen aan te trekken en meer te gaan doen met de saté. Ik kwam op het idee voor een rijdende keuken. In 2014 ging ik op zoek naar een bus en vond een oude Engelse ambulance (een Bedford uit 1983), die was omgebouwd tot camper. We hebben de hele binnenkant gestript. Dat was nog wel een hele klus. Zo’n foodtruck is ook best krap: 5 bij 2,5 meter. Je hebt weinig ruimte om te bewegen, maar het is wel erg leuk.”

Onaangekondigde bruiloft
In zes jaar tijd heeft Mirlanda al flink wat feesten, partijen en evenementen bezocht. “Een van de mooiste momenten was een buffet bij een stel dat zijn tien jaar samen-zijn vierde. Wij waren (in tegenstelling tot de gasten) op de hoogte dat het stel die dag ook ging trouwen. Niemand wist het tot de trouwambtenaar aan kwam lopen. Dat was een mooi moment. Het hele plaatje klopte ook gewoon: het was mooi weer en iedereen liep in zijn alledaagse kleding. Het was heel leuk om mee te maken.” Voor elk evenement heeft Saté van NAN een passende mogelijkheid: “Wij bereiden alles vers voor op locatie.”

Of Mirlanda vaak in de keuken te vinden is? Ze lacht: “Ik ben eigenlijk helemaal niet zo’n keukenprinses. Aan de binnenkant van het keukenkastje hangt het recept nog altijd. Ik ben goed in saté en dat maak ik dan ook alleen. Je moet ook doen waar je goed in bent, toch?” De naam Nan komt van haar moeder. “Van kleins af aan noemt zij mij al zo, in plaats van Mirlanda. Vandaar en met ‘saté van’ klinkt dat toch best goed?”

Keuken Karavaan
Mirlanda is met haar saté deze zomer te vinden bij onder andere de Keuken Karavaan op zaterdag 8 tot en met maandag 10 juni.  “Het is de vierde keer dat ik daar ben. Ik vind dat altijd wel erg leuk. Het is echt een Apeldoorns feestje met een hele gemoedelijke sfeer. Maar het is wel hard werken. Het zijn lange dagen.” Kijk voor meer informatie op www.satevannan.nl of mail naar info@satevannan.nl .

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar