Nieuws

Humanitas Match start met jongerenmaatjes

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

VOORST - Begin dit jaar is Humanitas Match gestart met het inzetten van maatjes voor jongeren in de gemeente Voorst. Humanitas Match ondersteunt jongeren in de leeftijd van 12 tot 25 jaar bij het vinden van hun plek in de maatschappij, het versterken van het zelfvertrouwen, vergroten van hun netwerk en het maken van keuzes in bijvoorbeeld school, werk of vrije tijd. “Inmiddels heeft de eerste jongere een maatje en is hij daar erg blij mee”, vertelt Karijn namens Humanitas.

Humanitas Match zet gemotiveerde en enthousiaste vrijwilligers in die voor een jaar gekoppeld worden aan een jongere. “De jongere en zijn of haar maatje trekken twee uur per week met elkaar op. Zij ondernemen samen activiteiten zoals sporten, creatief bezig zijn, wandelen, film kijken, terrasje pakken, kopje thee op de bank, koken, bakken, samen kletsen of shoppen. Uitgangspunt is om dingen te doen die passen bij de jongere. Een aantal kernwoorden hierbij zijn gelijkwaardigheid, elkaar vertrouwen, zelfvertrouwen, toekomstperspectief, kortom samen bezig zijn.”

 

De vrijwilligers krijgen, voordat zij een jongere gaan coachen, een training van drie avonden waardoor zij worden voorbereid op het ondersteunen van een jongere of jong volwassene bij Humanitas. 

 

Humanitas Match is onderdeel van de vereniging Humanitas, een landelijke vrijwilligersorganisatie. “Onze vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Onze hulp kost niks, is tijdelijk en gelijkwaardig. Onze vrijwilligers staan naast hun deelnemers, nooit erboven. Ze bieden praktische hulp, tips, vriendschappelijk contact en een luisterend oor. Ze zijn maatjes waar je veel aan hebt. Home-start, gezinsondersteuning, is ook actief in de gemeente Voorst vanuit Humanitas.”

 

Wil jij je graag inzetten voor een jongere in de gemeente Voorst? Of heb je juist behoefte aan een maatje? Dan kun je contact opnemen met Karijn Sieben. Ook kun je meer informatie vinden bij medewerkers van het Centrum voor Jeugd&Gezin van de gemeente Voorst.

k.sieben@humanitas.nl

www.humanitasmatch.nl

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws
Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar