Nieuws

Huiswerkinstituut Atlant College gaat met tijd mee

ZUTPHEN – Atlant College, gevestigd aan Tengnagelshoek 10 te Zutphen, biedt leerlingen professionele hulp bij het ontwikkelen van studievaardigheden die nodig zijn voor hun hele studieperiode.

 

Al meer dan 25 jaar helpt het Atlant College leerlingen in Zutphen met het succesvol afronden van het middelbaar onderwijs. Een team van specialisten geeft huiswerkbegeleiding, bijles en studietraining. De laatste jaren gaat dat steeds meer digitaal. Het College is zich bewust van de vele mogelijkheden, maar ziet ook de valkuilen. “De mogelijkheden die digitalisering ons biedt, zetten we in om onze leerlingen zo goed mogelijk te ondersteunen. De laptop en iPad kennen vele voordelen, maar afleiding ligt op de loer. Social media en spelletjes zijn bij veel leerlingen erg geliefd. We zijn ons hiervan bewust en hebben hier beleid voor ontwikkeld”, aldus mevrouw Jaspers Focks, die al vele jaren enthousiast directeur is van Atlant College.

Digitale ondersteuning
“Het Atlant College is kleinschalig en ruimdenkend genoeg om de leerlingen te stimuleren in deze nieuwe vorm van studeren. Leerlingen kunnen gebruik maken van filmpjes op YouTube over uitleg onder andere op het gebied van scheikunde, wiskunde en natuurkunde. Ook zijn er oefenprogramma’s voor het leren van woordjes, het oefenen in grammatica en het verdiepen in biologie en geschiedenis.”

Kennis van alle onderwijsvormen
Niet alle scholen maken gebruik van ‘iPad onderwijs’. De Vrije School, bijvoorbeeld, hanteert een andere vorm van leren. Ook zij maken gebruik van de mogelijkheden van internet en e-Learning, maar het werken met papier, pen en potlood wordt blijvend gestimuleerd. “We hebben ook met deze manier van studeren al jarenlange ervaring en begrijpen de filosofie ervan.”

Goede sfeer en planning
“Studeren hoort leuk en uitdagend te zijn: digitaal of traditioneel. Door rust, ruimte (ook voor digitalisering) en regelmaat in de vorm van planning, zorgen we voor een positieve studiesfeer binnen het Atlant College.”  Voor meer informatie, zie de website www.atlantcollege.com of bel 06-24127554.

|Doorsturen


Ondernemend nieuws
Laatste nieuwsMeest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar