Nieuws

Hoe werkt Fortnite en hoe is
het zo populair geworden?

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

door Riana Pattiapon

STEDENDRIEHOEK - Fortnite is uitgebracht op 27 juni 2017 en op 12 juni 2018 was dit spel gratis te downloaden voor de mobiele telefoon; IOS , hiervoor kwam het spel in april 2018 uit en voor Android in augustus 2018.

Het spel is in een korte tijd heel erg populair geworden. In januari 2018 waren er ongeveer 40 miljoen exemplaren gedownload en in november datzelfde jaar waren er meer dan 200 miljoen spelers op Fortnite; dat is dagelijks ongeveer 8,3 miljoen spelers. Door de populariteit heeft het spel in maart 2018 een omzet van ongeveer 223 miljoen dollar behaald. 

Het leuke van dit spel is dat als je bijvoorbeeld een Xbox hebt en iemand anders een PlayStation, dan kun je het spel toch samen spelen. Normaal gesproken kunnen alleen mensen die een PlayStation hebben tegen iemand anders met een PlayStation spelen, maar bij dit spel hoeft dat niet. Omdat je online kunt spelen is het spel ook veel leuker; je kunt met vreemde mensen spelen en overleggen. Als je bijvoorbeeld alleen bent, dan kun je online met iemand anders spelen.

Hoe werkt het spel?
In een groot gebied springen in het begin van het spel 100 spelers uit een bus met een grote luchtballon erboven. Je kunt kiezen of je met een groepje speelt of alleen en jij (of jullie) kiest in welk gebied je wilt landen. Dan moet je op zoek naar kisten met wapens, schilden, verbanddozen, enzovoort. Je hebt een bepaalde tijd dat je naar een nieuwe locatie moet gaan, omdat het gebied steeds wordt verkleind en er een storm kan komen. Als je in de storm terecht komt, dan ga je sneller dood. Als je alles hebt overleefd, de storm en je tegenstanders, dan heb je gewonnen. Voor het spel heb je geluk, plezier, strategie en snelheid nodig. Daarnaast moet je goed kunnen richten om andere spelers neer te halen. Er zijn nu al 7 seizoenen en binnenkort komt het achtste seizoen uit. Een seizoen duurt 10 weken, waarbinnen je voorwerpen, kleding en dansjes kunt verdienen. Een potje duurt ongeveer 15 a 20 minuten, maar het kan ook zijn dat je na 30 seconde al ‘dood gaat’. Elk spel dat je speelt is anders.  

Waarom is het zo verslavend?
Fortnite is vooral voor kinderen en jongeren heel erg verslavend. Sommige spelen dit spel wanneer ze van school thuiskomen totdat ze gaan slapen. Maar ook volwassenen spelen dit spel. Veel mensen kunnen niet tegen hun verlies en dan worden ze soms heel erg gefrustreerd. Ze gaan dan door totdat ze hebben gewonnen en dat kan soms wel uren duren. Sommige mensen zitten dagenlang in een donkere kamer te gamen, omdat ze zo verslaafd zijn aan het spel en dan spelen ze uren achter elkaar zonder even naar buiten te gaan. 

Een 15-jarige jongen speelt ongeveer 25 uur per week Fortnite. Dat is ongeveer 3,5 uur per dag. “Ik wilde er beter in worden en winnen.” Een andere 14-jarige jongen speelt maar ongeveer 2 uur per week Fortnite. “Ik speel dit spel niet veel, omdat ik het niet leuk vind om zo vaak te spelen.”

Hoeveel geld geeft een gemiddelde speler uit aan Fortnite?
Het spel zelf is gratis te downloaden, wat aantrekkelijk is voor jongeren. Een standaard edition is 39,99 euro en een deluxe edition is 69,99 euro. Het verschil is dat je bij de duurdere versie meer dingen krijgt. Bij de standaard edition krijg je: Free Battle Royale PvP mode, Access to ‘Save The World’ PvE Campaign, 4 Exclusive In-Game Banner Icons, 6 Daily Loot Pinata Packs en 4 Exclusive Founder’s Loot Pinata Pack. Bij een deluxe edition krijg je nog meer voor het spel. 

Je kunt bepaalde spullen kopen in de game zoals V-bucks en microtransacties. Dit zijn munten die je kunt gebruiken om cosmetische ingame items aan te schaffen en de battlepas kun je hiermee ook aanschaffen. Gemiddeld geeft elke speler 87,67 dollar uit, dat is ongeveer 77,52 euro. Tweederde van de 1000 spelers heeft toegegeven dat ze geld hebben uitgegeven aan het spel. Ongeveer 36 procent doet dit wanneer ze dit voor de eerste keer spelen. Epic games heeft dit spel bedacht en verdient nu kapitalen, ook al is het spel gratis. Het is je eigen keus is of je er geld aan uit wilt geven. Als je betere spullen kunt kopen om te winnen is het bijvoorbeeld heel verleidelijk dit te doen. Je kan ook skins kopen voor je karakter en daardoor krijg je een betere status in het spel. Een skin is iets dat je je karakter kan aandoen om beter te worden. Deze koop je met V-bucks. 

Hoeveel kosten V-bucks?

- 1000 V-bucks = € 10,-

- 2800 V-bucks = € 25,-

- 7500 V-bucks = € 65,-

- 13500 V-bucks = € 100,-

|Doorsturen


Ondernemend nieuws
Laatste nieuwsMeest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar