Nieuws

Het laatste dagje zweten?

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

STEDENDRIEHOEK – Zonminnend publiek kan het warme zomerweer niet lang genoeg duren, maar veel mensen zijn toe aan een beetje verkoeling. En het lijkt nu echt te gaan gebeuren. Vandaag lopen de temperaturen nog flink op, maar het belooft de laatste extreem warme dag te gaan worden. Met woensdag een overgangsdag en aan het einde van de week temperaturen tussen 20 en 24 graden is het einde van de langdurige hitte in zicht.

Vanavond trekken er flinke buien over het land, maar deze zullen vooral plaatselijk zijn volgens Weerplaza. Het KNMI heeft voor zes provincies code geel afgegeven: Drenthe, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg. In de avond en nacht van dinsdag op woensdag trekken buien vanuit het zuiden Nederland binnen, waarbij hagel, onweer en zware windstoten kunnen voorkomen. Hoewel het op sommige plaatsen flink nat kan worden, blijven andere plaatsen volledig bespaard. “De weermodellen zijn het niet helemaal met elkaar eens, maar wel lijkt de kans op neerslag in het zuiden groter dan in het noorden van het land. De buien kunnen fors zijn.”

De grond zal moeite hebben om grote hoeveelheden regenwater te verwerken, waarvoor diverse gemeenten voorbereidingen treffen, zoals het nakijken van de rioolgemalen. Vooral donderdag wordt er veel regen verwacht, dat vraagt om de nodige maatregelen.

|Doorsturen

Ondernemend nieuws
Cleantech Regio Nieuws

Laatste nieuws

Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar