Nieuws

‘Het hokje staat symbool
voor Indiase bordelen’

Door Mandy Hendriks van Uitgeverij Stedendriehoek BV

APELDOORN - Anna van den Heuvel, eigenares van het Fashioncafé aan de Asselsestraat 15-19, doet dit jaar voor de tweede keer mee aan de Lock Me Up-actie van Stichting Free a Girl, tijdens de Week tegen de Kinderprostitutie. Van maandag 13 tot en met zondag 19 mei worden dagelijks twee mensen (vrijwillig) vastgezet voor twaalf uur in een hokje van één bij twee meter. Op deze manier wil de stichting aandacht vragen voor de vreselijke situatie van miljoenen minderjarige meisjes, die dagelijks slachtoffer zijn van gedwongen prostitutie.

Anna gaat samen met Free a Girl-regioambassadeur (en eigenaar van Inzicht Optiek) Jeroen Willemsen, op zaterdag 18 mei bij restaurant Jules Verne, twaalf uur in een hokje zitten. “Het hokje staat symbool voor de hokjes in Indiase bordelen. De actie is natuurlijk niet te vergelijken met de vreselijke situatie waarin deze meiden leven. Voor ons stelt het ook weinig voor, want wat is twaalf uur op een mensenleven? Ik heb het geluk dat ik ben opgegroeid in Nederland, in een goede situatie.”

Alle deelnemers moeten minimaal 2500 euro ophalen voor het goede doel. In 2017 haalde fashionista Anna ruim anderhalf keer het bedrag op. Dit hoopt zij natuurlijk dit jaar weer op te halen. Dit doet Anna door het verkopen van unieke ‘Free a Girl’ shirts in haar kledingwinkel. Deze zijn verkrijgbaar in het wit en zwart voor 25 euro per stuk. Het hele bedrag gaat naar het goede doel. Daarnaast haalt de winkeleigenares tijdens Koningsdag geld op door achter een bar drankjes te schenken en organiseert zij voor vrienden en kennissen een diner. “De genodigden willen allemaal dit goede doel een hart onder de riem steken. Ook verschillende bedrijven helpen mee door ingrediënten te doneren: Slagerij de Graaf zorgt voor het vlees, Henri Bloem voor de wijn, Van Swoll voor het dessert, de Veluwse Schavuyt voor het bier en Cargo International voor de locatie.” Wil jij graag meedoen met de Lock Me Up-actie, ga naar www.lockmeup.nl of help de deelnemers.

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar