Nieuws

Herdenkingsplek voor nabestaanden bij Go Ahead Eagles

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

DEVENTER - “Al jaren staan we bij kowet er om bekend dat we als supporters lief en leed met elkaar delen. Zieke supporters wordt een hart onder de riem gestoken, overleden supporters worden geëerd en het is ook voorgekomen dat spelers en supporters van de tegenpartij hiermee te maken kregen. Deze vaak emotionele momenten vallen vaak goed bij familie en media, maar zijn vaak slechts eenmalig en hier willen wij een eind aan maken.”

Een groep fanatieke supporters van Go Ahead Eagles, bekend van de Club Kippenhok Boys op de open dag, heeft besloten iets blijvends te creëren in het stadion, zodat iedereen nog eens terug kan denken aan zijn overleden familielid, vriend(in), medesupporter, oud-speler of wie dan ook.

Ze hebben de handen ineen geslagen met de club en architect van stadion de Adelaarshorst en gaan beginnen met het maken van een Memorial Garden, waar iedereen op zijn eigen manier iets kan doen aan het herdenken van iemand: een beeldje, een kaarsje, een foto, een bloemetje, een tekening of een sjaal. “Alles is mogelijk en vrijblijvend, zoals kowet ook is. Iedereen mag het op zijn eigen manier doen, met elk budget. Wij hopen hiermee te voorzien in een behoefte die al langer leeft onder de supporters. Een klein navraagrondje onder nabestaanden van ons ontvallen supporters bevestigde dit nog maar weer eens.”

Een groep vrijwilligers heeft afgelopen weekeinde alvast een klein begin gemaakt om de gekozen locatie onkruidvrij te maken, onnodig hekwerk te verwijderen en voorbereidende werkzaamheden te verrichten om een eervolle gedenkplek te maken. “Wij hopen deze plek zo snel mogelijk, maar uiterlijk voor het einde van het seizoen, af te hebben. Hierdoor kan de nieuw te metselen muur straks mooi aansluiten op onze gekozen locatie.”

|Doorsturen

Ondernemend nieuws
Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar