Nieuws

Hele stedendriehoek mag
nu de drakenboot in

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

APELDOORN/STEDENDRIEHOEK - Al vijftien jaar wordt in Apeldoorn het Drakenbootfestival georganiseerd. Het evenement is inmiddels uitgegroeid tot het grootste festival van de stad, met jaarlijks meer dan 80.000 bezoekers. Ook teams uit Deventer en Zutphen en andere plaatsen in de regio stedendriehoek kunnen zich nu inschrijven voor de spannende drakenbootraces op het kanaal.

Op zaterdag 22 juni zijn de bedrijvenraces, op zondag 23 juni is de drakenbootrace voor buurten en verenigingen. Het festival wordt op vrijdag 21 juni geopend met een groot concert, met shows van De Dijk, Waylon, Diggy Dex, Nielson, Ronnie Flex, Maan en Kris Kross Amsterdam. Er zijn nog tickets beschikbaar. 

Elk jaar doen meer dan honderd teams mee aan de spannende races. Ervaring is niet nodig, iedereen kan deelnemen. De organisatie zorgt voor ervaren stuurmannen die de teams instrueren en begeleiden. Een team bestaat uit 17 personen: 16 peddelaars en 1 trommelaar. De trommelaar slaat op de trom, in het ritme van de voorste peddelaars. De rest van het team moet proberen dit tempo precies te volgen. Samenwerking is daarom belangrijker dan kracht. Echte teambuilding! 

Elk team vaart drie keer in de voorrondes. De zes nelste teams gaan vervolgens door naar de halve finales en tot slot strijden de beste drie tegen elkaar in de finales om de podiumplaatsen. Maar wie denkt dat het alleen om snelheid gaat, heeft het mis. Een jury van WaXX Kappers beoordeelt de teams namelijk ook op originaliteit en creativiteit. Het team met de mooiste en meest unieke looks, sleept de WaXX Award in de wacht. Er zijn nog enkele plekken voor teams vrij. Inschrijven kan tot uiterlijk 15 mei, zolang er plek beschikbaar is. 

Openingsconcert
Op vrijdag 21 juni opent het Grolsch Drakenbootfestival in Apeldoorn met een groot concert van zeven geweldige bands op twee grote podia. De programmering is breed en leuk voor jong en oud. Met De Dijk, Waylon, Nielson, Maan, Diggy Dex, Ronnie Flex & Deuxperience en Kris Kross Amsterdam. Tickets zijn verkrijgbaar op de website van het festival, in de voorverkoop voor €32,50 (inclusief servicekosten). Voor jeugd tot en met 14 jaar zijn er kindertickets voor €20,-. De kaartverkoop gaat hard. Vorig jaar was het concert helemaal uitverkocht. De organisatie adviseert daarom om niet te lang te wachten met bestellen.   

Meer informatie, tickets en inschrijven voor de drakenbootraces kan via de website www.drakenbootfestivalapeldoorn.nl.

|Doorsturen

Ondernemend nieuws
Cleantech Regio Nieuws

Laatste nieuws

Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar