Nieuws

Hardlopen met de Masai

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

APELDOORN - Twaalf hardlopers hebben gekozen voor een keerpunt in hun leven. Onder professionele begeleiding trainen zij voor de acht-kilometerloop tijdens de Midwinter Marathon Apeldoorn. Nieuwsblad Stedendriehoek stelt ze wekelijks aan u voor, inclusief hun motivatie om deel te nemen en hun vorderingen op weg naar de loop op 3 februari.

Met plezier en gezond finishen in de Acht van Apeldoorn. Dat is de uitdaging van twaalf ongeoefende sporters in het Silvana Running Team én hun coach Dennis Licht (13-voudig Nederlands Kampioen). Hij stoomt de twaalf uitverkorenen in veertien weken tijd klaar voor de hardloopwedstrijd.

Eén van hen - en de laatste uit de wekelijkse reeks in deze krant - betreft Helena van der Korst-Jansen (52), écht een beginnend hardloopster. “Ik heb wel altijd veel gesport, vooral kickboksen, maar dit was compleet nieuw voor me. Jarenlang heb ik mijn man Michiel aangemoedigd tijdens de Acht van Apeldoorn en ben door een verbeterde leefstijl de voorbije maanden al vele kilo’s afgevallen. Meedoen aan de Midwinter Marathon was een logische volgende stap, zeg maar ‘de kers op de taart’. Dus toen ik de oproep voor het Silvana Running Team zag, heb ik me meteen aangemeld.”

Helena heeft het roer in haar leven dus drastisch omgegooid en ziet deelname aan het loopteam als een beloning hiervoor. En hardlopen doet ze overal, ook onlangs tijdens haar drieweekse vakantie met Michiel in Tanzania. “Het was er ontzettend warm en ik liep op zand, grind en door kuilen: zeer zware omstandigheden. De lokale Masai renden af en toe mee, heel motiverend. Ze riepen dan: pole! Dat betekent ‘langzaam’ in het Swahili. Grappig genoeg is dat ook altijd het advies van Dennis aan ons allen. Toen ik terugkwam uit Afrika en weer met de loopgroep ging trainen op de prachtige baan van AV’34, voelde dat echt als ‘van de hel in de hemel’. De loopscholing en krachttraining hebben er ook aan bijgedragen dat ik tijdens onze reis een paar dagen hiken door de bergen goed heb volgehouden, mede door mijn verbeterde conditie.”

Helena spreekt over het Silvana Running Team als ‘een hechte groep’. “De begeleiding door Dennis, Johann de Jong van Isokin en de rest van het team is fantastisch. Via de groepsapp steunen en motiveren we elkaar ook voortdurend op weg naar de Acht van Apeldoorn. Het buiten-zijn geeft veel energie, het intensief met elkaar optrekken evenzeer. Dat ga ik straks, na afloop van de Midwinter Marathon, ook vreselijk missen. Deze aanloop naar de Acht van Apeldoorn geeft dan ook een heel dubbel gevoel: ik kijk ernaar uit, maar het is ook meteen het afscheid van een mooie periode met leuke, lieve loopmaatjes.”  

Een prognose voor haar eindtijd op 3 februari wil Helena niet geven. “Dat is ook geen issue, de wedstrijd uitlopen is het devies. En ik ga daarna ook zeker verder met hardlopen, wellicht ook langere afstanden en hopelijk gaan wij als Silvana Running Team verder. Ik heb de smaak nu goed te pakken!” Voor meer informatie over het Silvana Running Team: www.running2020.org.

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar