Nieuws

Grote Kerk Apeldoorn biedt hulp na orkaan Irma

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

APELDOORN - In september 2017 richtte de orkaan Irma grote schade aan in het Caribisch gebied, waardoor Sint Maarten zwaar werd getroffen. Stichting Oranjefeesten Apeldoorn/ Dutch Orange Company B.V. en het Kabinet Gevolmachtigd Minister van Sint Maarten in Nederland hebben samen met Caribische kunstenaars in Nederland en Stichting Antilliaans Arubaans Beraad Apeldoorn een plan voor hulp aan de bewoners van Sint Maarten gemaakt.

Het doel: inzamelen van middelen, financieel en materieel voor hulp en ondersteuning van de kunst - en cultuurcentra. En voor vervanging van vernielde materialen voor leerlingen en kunstenaars, voor cursussen, opleidingen en exposities.

De start van de hulpactie vond plaats op Koningsdag 2018 in Apeldoorn. Royal Talens Foundation schonk een grote hoeveelheid schilderbenodigdheden aan de actie en The Box Blikken voegde daar ondersteunend materiaal aan toe. De afgelopen maanden waren er kunstexposities in Delft en Deventer met schilderkunst van kunstenaars van Sint Maarten en glaskunst van Caribische kunstenaars in Nederland. Tot 5 mei is deze expositie in de Grote Kerk van Apeldoorn te bezichtigen.

Op zondag 5 mei aanstaande wordt de huidige fase van de hulpactie afgesloten met een viering in de Grote Kerk in aanwezigheid van de Gevolmachtigd Minister en leden van het Kabinet van Sint Maarten in Nederland.

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar