Nieuws

Grote heidebrand in Arnhem, verwoest 25 hectare.

Door Luciano de Graaf

ARNHEM - Woensdagmiddag 10 april is er een grote brand uitgebroken op een heideveld nabij Arnhem. De brandweer rukte direct groots uit.

Korpsen uit de omgeving kwamen naar Arnhem toe om daar de brandweerlieden te ondersteunen. Ook korpsen uit Ugchelen en Loenen kwamen ter plaatse.

De brandweer schaalde de brand op naar zeer grote brand. De brand breidde zich snel uit door de harde wind, aldus de brandweer. De brandweer vroeg mensen om afstand te houden, zodat de brandweer genoeg ruimte had om hun werk te doen.

De brandweer had het vuur dat iets 14.10 ontstond pas na enkele uren onder controle. In eerste instantie woedde er een brandje van 50 bij 50m maar door de harde wind verspreidde de brand zich snel uit. 

De brandweer kwam met ongeveer 16 blusvoertuigen ter plaatse om de brand die uiteindelijk woedde over een stuk van ongeveer 40 voetbalvelden. 

De brandweer is momenteel nog bezig met het nablussen van de brand. Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend. De brandweer gaat onderzoek doen naar de oorzaak. 

 

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar