Nieuws

Grote brand bij afvalverwerker

Door Luciano de Graaf van Uitgeverij Stedendriehoek BV

WILP - Zaterdagavond 2 maart heeft er een grote brand gewoed bij afvalverwerker Attero in Wilp. De brandweer werd iets na half negen 's avonds opgeroepen voor de brand in een grote berg afval op het terrein.

Vlak na de eerste melding werd er al opgeschaald naar het sein middelbrand en niet veel later naar grote brand. Brandweer korpsen uit de hele regio kwamen ter plaatse. Bij de brand kwam veel rook vrij. Omdat rook nooit goed voor je is, werd er besloten een NL-ALERT te verspreiden. Veel mensen in de omgeving ontvingen dat alert, maar ook veel mensen weer niet terwijl zij wel in het gebied wonen. Hoe het kan dat deze mensen het bericht niet hebben ontvangen wordt onderzocht.

De brandweer is de gehele avond bezig geweest met bluswerkzaamheden. Omstreeks 03.00 uur was de brand onder controle. Wel waren er nog vlammen en rook te zien vanaf het terrein. De brandweer is zondagochtend tot aan 12.00 uur bezig geweest met nabluswerkzaamheden. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Vermoedelijk is de brand door broei ontstaan.

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar