Nieuws

Gastvrije paasbrunch voor vluchtelingen

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

ZUTPHEN - Buddy to Buddy verzorgt opnieuw een Eat & Meet, waarbij gastgezinnen hun huis kunnen openstellen voor een vluchteling(gezin), ditmaal op Eerste Paasdag, zondag 21 april. Momenteel wonen ongeveer 700 vluchtelingen op het AZC in Zutphen. Voor alle vluchtelingen die dat willen, organiseert Buddy to Buddy de mogelijkheid om een middag door te brengen in huiselijke sfeer.

Foto: Petra van Vliet

“In Zutphen hebben we geweldige ervaringen opgedaan met het organiseren van gastvrije avonden. De ervaring leert dat het voor veel vluchtelingen een verademing is om even uit de drukte van zo’n grote opvang te zijn, om gewoon op een bank te kunnen zitten, samen te eten, televisie te kijken of een spelletje te doen. Warmte, fijne ontmoetingen en een huiselijke sfeer”, vertelt Henny Lokhorst.

“Om deze ontmoetingen mogelijk te maken zoeken wij gastgezinnen die in en rond Zutphen wonen. Concreet vragen wij van hen om hun gasten tussen 13.00 en 13.30 uur ’s middags op te halen bij de receptie van het AZC, hen gastvrij te onthalen in hun huis, voor (of samen met) hen te koken en de middag op een genoeglijke manier samen door te brengen. De gasten moeten na afloop weer teruggebracht worden naar het AZC. Gastgezinnen die zich willen opgeven, kunnen dat doen door zich tot uiterlijk 15 april aan te melden via deze link: http://eepurl.com/dNQn5U

Voor meer informatie over Buddy to Buddy, bezoek de website www.buddytobuddy.nl. Lokhorst: “U wordt gebeld op het moment dat we een match voor u hebben. Het is goed mogelijk dat het aanbod groter blijkt te zijn dan de vraag. We weten daarom nog niet of we elk gastgezin ook kunnen koppelen. We vragen hiervoor begrip.”

|Doorsturen


Ondernemend nieuws
Laatste nieuwsMeest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar