Nieuws

Ga even helemaal offline; zo word ook jij duurzaam

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

DEVENTER - We zijn de hele dag druk. Druk met ons werk, druk met familie, vrienden en afspraken en druk… met onze telefoon. Wat is er dan lekkerder dan even een momentje voor jezelf, waarbij je even niets hoeft. Gooi je telefoon aan de kant en laad jezelf weer op tijdens een drankje of hapje. Dat kan bij Sync Ok in het centrum van Deventer.

Hier stap je binnen in een groene oase. Je ervaart hier rust en inspiratie om tot jezelf te komen. Lieke Landré weet hoe belangrijk het is om, naast hard werken, jezelf ook altijd weer voldoende op te laden. “En dit gaat heel goed samen met duurzaamheid, ook voor jezelf. In mijn zaak draait alles om gezondheid, ontspanning en duurzaamheid. Dit laatste vertaalt zich in het circulair werken en de nadruk die hier ligt op ‘rust’ en tot jezelf komen.” 

Alleen al de aquaponics, een mini-ecosysteem, prominent aanwezig in de zaak, geeft een goede kijk op hoe wij mensen op duurzame wijze kunnen omgaan met voeding en energie. Zo is er een circulair systeem tussen de vissen en de planten en worden er groenten gekweekt in ditzelfde (bijna) gesloten systeem op kiemroosters van gerecycled plastic. “Zo gaan wij steeds meer initiatieven ontwikkelen, zoals samenwerkingen met Bezig Plantgoed, Gouden Pompoen en Michel Brands die met behulp van koffiedik van horecazaken paddenstoelen op duurzame wijze kweekt.” En deze zelfde paddenstoelen vind je weer terug op een broodje Pulled Paddo bij Sync Ok.

Lieke toont met haar zaak dat duurzaam werken en leven goed is voor het milieu, maar ook voor jezelf. “Zelf kunnen we veel doen om onze aardbol een handje te helpen. Breng bijvoorbeeld je eigen beker mee voor de ‘to go’ koffie en ga creatief om met materialen die je anders weg zou gooien. Zo heeft Lieke haar menukaarten, waarop tal van producten staan - allemaal glutenvrij en veel vegetarisch en noten/lactosevrij - gemaakt van hout die zijn gezeefdrukt. “Als de kaart weer wordt veranderd, schuur ik een laagje van de menukaart af en zeefdruk hem dan opnieuw. De natuur is een plek waar bijna iedereen zich thuis voelt. Daarom moeten wij goed voor de natuur zorgen, dan zorgt deze weer goed voor ons.” Zie ook: www.sync-ok.nl

|Doorsturen

Ondernemend nieuws
Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar