Nieuws

Fotografie als verhalenverteller

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

ZUTPHEN - In de meivakantie zijn er allerlei leuke activiteiten in de Musea Zutphen voor kinderen, families en volwassenen. In het Stedelijk Museum Zutphen is onlangs de tentoonstelling ‘Picture this! Schrijven met licht’ geopend, over fotografie als verhalenverteller. In Museum Henriette Polak is de tentoonstelling Schitteren door afwezigheid te zien, een groepstentoonstelling over de kunst van het weglaten en de kracht van suggestie.

Deze week wordt ook de gloednieuwe tabletgame Family Challenge gelanceerdin het Stedelijk Museum Zutphen. “Wil je de roerige geschiedenis van Hanzestad Zutphen beleven? Ervaren hoe het is om je eigen dukaten (munten) bij elkaar te sprokkelen? Doe dan samen met je gezin of familie de Family Challenge in het Stedelijk Museum Zutphen. Deze tabletgame daagt je uit om het ‘Verhaal van Zutphen’ te ontrafelen en de pronkstukken van het museum in een nieuw licht te zien. Vind je weg uit een ‘Doolhof van Zutphen’, maak een puzzel en ‘Raak het wapen van Zutphen’. Verdien digitale dukaten en speel jezelf vrij!” De tabletgame Family Challenge is geschikt voor families en gezinnen met kinderen vanaf 7 jaar. In anderhalf uur beleef je het Stedelijk Museum Zutphen van een heel andere kant. De tabletgame heeft twaalf opdrachten, maar je hoeft ze niet alle twaalf te spelen.

Op woensdag 1 mei kunnen volwassenen, families en kinderen meedoen met de spannende workshop ‘Schrijven met licht’ in het Stedelijk Museum Zutphen van 14.00 tot 15.30 uur. ‘Schrijven met licht’, dat klinkt al heel bijzonder. “Maar hoe doe je dat? Ontdek het tijdens deze workshop! Door te spelen met licht en donker en de sluitertijd van de camera, maak je onder professionele begeleiding prachtige foto’s die vervreemdend en sprookjesachtig tegelijkertijd zijn. Tijdens de workshop krijg je alle ruimte om te spelen en te ontdekken wat licht doet, maar leer je ook de basisprincipes van fotografie.”

Benieuwd naar het leven van toen in het Zutphen van nu? Ontdek het in de fototentoonstelling ‘Picture this! Schrijven met licht’ in het Stedelijk Museum Zutphen én met een stadswandeling die je langs alle iconische plekken van deze bijzondere foto’s brengt. De geschiedenis is ineens tastbaar.

‘Picture this! Schrijven met licht’ is een tentoonstelling over fotografie als verhalenverteller. Een geschiedenis van kijken en bekeken worden, van verbeelding en identiteit. “Momentopnamen die velen nog helder voor de geest staan, naast beelden van gebeurtenissen waarbij het verhaal moet worden gereconstrueerd. Over de schouders van de geportretteerden vormen we ons een beeld van de geschiedenis en vinden we aanknopingspunten om verder na te denken over fotografie en beeldcultuur.”

Op donderdag 2 mei en elke zaterdag in mei kan men meedoen aan een wandeling met stadgids en een bezoek brengen aan de tentoonstelling ‘Picture this!’, van 14.00 tot 17.00 uur. Minimaal zes deelnemers. Aanmelden voor de activiteiten kan via e-mail info@museazutphen.nl of telefoon 0575-516878. Voor meer informatie: www.museazutphen.nl

|Doorsturen


Ondernemend nieuws
Laatste nieuwsMeest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar