Nieuws

Flinke kostenverschillen
begraafplaatsen Stedendriehoek

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

Ruim 70% van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering waarmee de kosten van een begrafenis betaald kunnen worden. Wat veel mensen alleen niet weten is dat de kosten tussen begraafplaatsen onderling sterk kunnen verschillen. Dit geldt ook voor de begraafplaatsen in en rondom Apeldoorn, Zutphen en Deventer.

Zorgvaart, een nieuwe vergelijker van uitvaartverzekeringen, deed de proef op de som en onderzocht gemeentelijk begraafplaatsen in de regio. Grafrechten en begraafrechten zijn bij elkaar opgeteld waarin de eerste regio bepalend zijn. De resultaten liegen er niet om. De verschillen zijn namelijk aanzienlijk (zie hieronder). 

 Plaats

 Begraafplaats (adres)

 Kosten

 Apeldoorn

 Soerenseweg

 € 3.523,00

 Uddel

 Heegderweg

 € 3.523,00

 Beekbergen

 Koningsweg

 € 3.523,00

 Wenum Wiesel

 Ramsbrugweg

 € 3.523,00

 Bathmen

 Prinses Margrietlaan

 € 1.764,00

 Diepenveen

 Tjoenerhof

 € 2.355,00

 Warnsveld

 Vordenseweg

 € 3.300,00

 Zutphen

 Voorsteralle

 € 3.300,00

 Zutphen

 Warnveldseweg

 € 3.300,00

*2018 

Een korte analyse leert ons dat er ruim €1.700 verschil zit tussen de begraafplaatsen van Apeldoorn en Bathmen. Hoe je een begraafplaats uitkiest is zeer persoonlijk en hoogst waarschijnlijk niet iets waar je momenteel over nadenkt. Desondanks is het verstandig om het eens te bespreken indien het zover is. 

Je wilt je nabestaanden namelijk niet voor financiële verrassingen laten komen te staan. Evenals nabestaande zelf wil je dat degelijke zaken op voorhand besproken zijn zodat ze geen stress veroorzaken tijdens het rouwproces.

Het vergelijken op kosten van begraafplaatsen loont zodra er geen significante verschillen zijn tussen de begraafplaatsen. Heb je een begraafplaats gekozen, dan heb je direct een beter beeld bij de dekkingsgraad van je begrafenisverzekering.

Kosten begrafenis of crematie
De kosten van een begrafenis kunnen sterk uiteen lopen afhankelijk van de wensen. Een eenvoudige begrafenis is vanaf 5000 te realiseren, maar een budget van minimaal €7.500 is tegenwoordig gebruikelijker. De uiteindelijke kosten zijn een optelsom van alle wensen die men op de begrafenis wilt zien. De hoeveelheid luxe, de omvang en locatie van de begrafenis is hierin bepalend. 

Een crematie is goedkoper. Er hoeft immers geen begraafplaats betaald te worden. Lees meer over de tarieven en verschillen tussen beide uitvaartvormen per regio Apeldoorn, Deventer en/of Zutphen.

|Doorsturen


Ondernemend nieuws
Laatste nieuwsMeest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar