Nieuws

Expositie jong talent bij Kunstkring Voorst

TWELLO – Jonge kunstenaars tussen de 14 en 22 jaar exposeren hun werk in Galerie de Statenhoed, Dorpsstraat 11A in Twello, tot en met 9 oktober. De galerie zet jeugdige kunstenaars in het zonnetje. Allerlei leeftijden en technieken zijn vertegenwoordigd:  van tekeningen en schilderijen tot beelden en installaties. Deze unieke expositie wordt mogelijk gemaakt door de Kunstkring Voorst te Twello.

 

Een aantal interessante jonge kunstenaars hebben zich aangemeld, onder wie de 20-jarige Rens Huisman uit Terwolde/De Vecht. Van hem is behalve schilder- en tekenwerk ook fotografie te vinden op de expositie. Maar ook is er werk van de recent geslaagde haviste Willemijn Bussink uit Lettele, die met een van haar kunstwerken in tekst en beeld de finale van 2016 van ‘Doe maar Dicht maar’ heeft gehaald. Daarnaast tonen enkele leerlingen van Het Vlier in Deventer bijzondere perspectieftekeningen en schilderijen en zijn er enkele 3D-examenwerken van 6 vwo, waaronder een bijzondere installatie. Verder is er nog een aantal individuele deelnemers, met werk variërend van schilderijen tot en met encaustic art. De jongste deelnemer is de 15-jarige Leah Heil uit Twello, die verfijnde papierkunst toont en imponerende mangatekeningen.

Openingstijden van Galerie de Statenhoed zijn: vrijdag van 15.00 tot 18.00 uur, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Meer informatie via Lis van der Geer, e-mail info@crecoco.nl en telefoon 06-25352645.

|Doorsturen

Ondernemend nieuws
Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar