Nieuws

Nostalgische trip naar tijd Napoleon

Even snuffelen in Franse sfeer

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

APELDOORN - Twee dagen genieten van het mooiste wat Brocante Nederland te bieden heeft, kan men op zaterdag 23 en zondag 24 maart in de oude Zwitsalfabriek aan de Vlijtseweg 106. Om de brocantemarkt tot een echte belevenis te maken, wordt het terrein volledig omgetoverd in Franse sferen. Van 10.00 tot 17.00 uur op beide dagen vinden bezoekers behalve brocante ook antiek, vintage en industriële topstukken van hoog niveau. Met al het lekkers dat Frankrijk te bieden heeft, is dit evenement een traktatie voor de liefhebbers. Organisator Jos van Laar laat weten dat het zowel voor volwassenen als voor kinderen een ontzettend leuk weekend gaat worden. “Naast de brocantemarkt zijn er op beide dagen culinaire proeverijen, demonstraties schilderen en beeldhouwen en een workshop ballon modelleren.

Tijdens de primeur van de brocantemarkt, twee jaar geleden, waren er nog dertig brocanteurs (standhouders). Van Laar: “Vorig jaar hadden we er al zestig en dat is ook nu het geval. We hebben zelfs een wachtlijst! Ik had ook niet durven dromen dat het zo’n succes zou worden.” Op zowel zaterdag als zondag is er een kaas-, wijn-, champagne- en oesterproeverij. Er zijn verder genoeg eet- en drinkstands aanwezig voor iedereen, waarbij alles in Franse sferen zal zijn: macarons, crêpes, éclairs, flammkuchen uit de Elzas en natuurlijk kunnen bezoekers zich er ook volop te goed doen aan de heerlijke Franse baguettes. Stokbroden dus.

Een opvallend item, centraal in de hal bij de oester- en champagnebar, is wederom een heuse Eiffeltoren van liefst zeven meter hoog. Van Laar: “We willen een sfeer creëren van rond de Seine, de beroemde rivier in Parijs. De kunstenaarswijk Montmartre wordt hier nagebootst met schilders, beeldhouwers en straattheater.” Maar bij elke brocantemarkt komt de organisator ook met opvallende, nieuwe items. “We presenteren ditmaal ook nostalgische, romantische kleding en uniformen uit de tijd van Napoleon. Daarnaast is aanwezig een Apeldoornse dame die zich Parijsje noemt en reizen op maat verzorgt in de Franse hoofdstad. Uit Terwolde komt het eenmansbedrijf D.r.e.T van David Tiebout, een specialist in Franse uurwerken. Tevens zijn er kunstwerken te koop, die vervaardigd zijn uit gerecycled materiaal.  

De markt vindt plaats op beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs is 3,50 euro, kinderen tot en met 12 jaar kunnen gratis naar binnen. Van Laar: “We hebben de toegang tot het evenement bewust zo laagdrempelig gehouden, omdat we willen dat heel Apeldoorn met volle teugen van dit evenement kan genieten.” Zie voor de deelnemers ook de facebookpagina en de website www.brocantemarktapeldoorn.nl  

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar