Nieuws

Vol gas over het Marktplein!

Eerste editie City Karting in Apeldoorn

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

APELDOORN - Zondag 2 juni staat het Marktplein in Apeldoorn op zijn kop. Twintig karts, waarvan er tien vrijwel continu in de baan racen, domineren deze dag het straatbeeld. Altios Cloud Experts en Businessclub Robur et Velocitas organiseren dit jaar voor het eerst Apeldoorn City Karting.

“Het Marktplein wordt zondag 2 juni omgetoverd tot een waar strijdperk”, vertelt Gerard Mulder van Altios. Veertig teams, bestaande uit vier rijders per team, gaan met elkaar de strijd aan om de titel te bemachtigen. “Er wordt een professionele kartbaan aangelegd, waarin wij een paar uitdagende bochten hebben laten opnemen. Want op het gas trappen kan immers iedereen. Het is juist de kunst om netjes, maar zeker op volle snelheid te rijden en je tegenstander in te halen.”

Nog plaatsen beschikbaar
De aanmeldingen zijn al flink binnen gestroomd, maar er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Dus wil jij met je bedrijf inschrijven, dan kan dat nog via de website www.citykartingapeldoorn.nl. “De teams mogen bestaan uit collega’s, maar ook uit vrienden of familieleden. Wel is het belangrijk dat je een goede gezondheid hebt en alcohol is tijdens het rijden ten strengste verboden. Tot aan de finale wordt er om deze reden dan ook geen alcohol geschonken.”

Een dag vol gezelligheid en sportieve strijd
De organisatie stelt alles in het werk om de dag leuk, gezellig, actievol en veilig te laten verlopen. De baan, die 5 meter breed is en in de bochten zelfs 7 meter, biedt genoeg ruimte voor een echte kartwedstrijd. Marchals zorgen voor uitleg van de regels, zoals waar elke gebruikte vlag voor dient, enzovoort. 

Ook voor het publiek is dit een leuke dag. Zo’n 80 procent van het Marktplein wordt gedomineerd door de kartbaan, terwijl de vip-tent aan de kant van het gemeentehuis zal komen te staan. “Dit is een kwalitatieve tent voorzien van glazen wanden, zodat - weer of geen weer - alles goed kan worden gevolgd. En natuurlijk is hier een hapje en drankje aanwezig.” De rest van de ruimte rondom de baan is volledig beschikbaar voor de toeschouwers, zodat ook zij alles goed kunnen volgen. Ook voor de karters geldt dat het weer geen belemmeringen gaat geven. Zon of regen, door gáát het, volgens de organisatie.

Op zondag 2 juni is het koopzondag in de stad, waardoor de organisatie op extra veel publiek en gezelligheid rekent. Bezoekers kunnen de hele dag genieten van dit nieuwe event in de stad. Gedurende de dag worden de kwalificaties, de races en de finale gereden. En daarna… is de eerste winnaar bekend van City Karting Apeldoorn. 
|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar