Nieuws

Een mars tegen de negativiteit

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

APELDOORN - Politie Apeldoorn heeft laten weten aan te sluiten tijdens de Liefdesmars op zondag 26 mei in Apeldoorn. Een corps agenten zal meewandelen op de route. Ook SIRE bevestigde steun te willen geven aan de Liefdesmars. De lopende campagne #Doeslief sluit perfect aan bij het doel van de mars. Een beste steun in de rug voor het liefdescomité. Deze kettingreactie is nét wat het initiatief nodig heeft om impact te maken.

Het idee van de Liefdesmars werd geboren uit het continue negativisme dat door de barmhartige Apeldoornse yogadocente Amanda Kraal werd waargenomen. Zowel online als offline. Om de negativiteit een halt toe te roepen, bedacht Kraal een mars in het teken van de liefde. Inmiddels heeft zich om haar heen een liefdescomité verzameld van zeven vrijwilligers. Wekelijks treffen ze elkaar in een wisselende horecagelegenheid in Apeldoorn. Steeds schuiven er nieuwe gezichten aan tijdens het overleg om mee te denken of actief deel te nemen. Zo ontstaat er een mooi aanbod aan activiteiten op de dag zelf en een rijke mix aan disciplines.

De Liefdesmars is een belevingswandeling van circa 2,5 kilometer en slingert door een aantal mooie parken in het centrum van de stad. Het lijkt dan ook geen toeval dat de Liefdesmars 2019 samenvalt met de uit België overgewaaide Dag van het Park. Amanda: “Een dag waarop men wordt aangemoedigd extra te genieten van de waardevolle stukjes groen in steden. De Liefdesmars is een tegenreactie op alle negativiteit om ons heen. De mars heeft geen politiek karakter en is vooral nergens tégen, uitsluitend vóór positiviteit. Door middel van het creëren van saamhorigheid en de belevingen die op de route door diverse initiatiefnemers binnen het thema neergezet worden, maken we de middag tot een event met impact.” 

De Liefdesmars wordt gewandeld over een groene route door Apeldoorn. Inmiddels heeft radiostation Veluwe Centraal zijn ja-woord gegeven om startpunt te zijn van de route. Dit radiostation heeft zijn thuisbasis midden in de binnenstad van Apeldoorn op het Marktplein en zendt uit vanuit de toren die kenmerkend is voor het plein. Om 13.00 uur begint de wandeling, na een power-up van RebbelCoaches. De organisatie is druk zoekende naar een locatie die als eindpunt kan dienen. De wens is uitgesproken voor een locatie rondom de Vlijtseweg. Liefst een buitenlocatie waar ook personal trainer Remco Edelenbos de boel in beweging kan zetten! 

Op zondag 26 mei vindt de Liefdesmars dus plaats. Amanda: “Iedereen mag deelnemen: jong, oud, sportief of wat minder mobiel. Er zijn genoeg vrijwilligers die het een eer vinden om een rolstoel voort te duwen. Nieuwe vrijwilligers kunnen zich aanmelden via het Facebook event Liefdesmars 2019. Zo kan de organisatie beter inschatten hoe groot de animo is. “Maar spontaan deelnemen mag ook!”

Website: www.liefdesmars.nl, e-mail: liefdesmars@gmail.com, Facebook: LiefdesMars 2019 Instagram: Liefdesmars

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar