Nieuws

Duurzaam wonen voor jongeren met beperking

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

APELDOORN - Op zaterdag 14 april om 15.00 uur wordt Ouderinitiatief DBuren aan het Sparrenbos in Apeldoorn officieel geopend in het bijzijn van ouders, verwanten, familie en vele genodigden. DBuren biedt ruimte aan negen jongeren met een beperking.

Op 12 januari 2017 gaven de toekomstige bewoners van DBuren op symbolische wijze de aftrap voor de start van de bouwactiviteiten aan het Sparrenbos 23/25. Op 1 september afgelopen jaar hebben zij hun intrek genomen in de appartementen. 

Ouders en vertegenwoordigers van deze jongeren hebben een kleinschalige woonvoorziening gecreëerd voor hun kind of verwant, waar zij duurzaam kunnen wonen en waarbij de zorg en begeleiding die zij nodig hebben is afgestemd op hun individuele behoefte. Een klein vast zorgteam levert deze zorg en begeleiding, waar oog is voor de bewoners en waar ouders, familieleden en verwanten nauw betrokken zijn bij de zorg. De korte lijnen en direct contact met de bewoners en familie zorgen voor meer continuïteit en deze zaken zijn dan ook gewaarborgd binnen het concept van DBuren. Uniek daarbij is de samenwerking met een kleinschalige, private zorgonderneming ‘NaasteBuren’.

De bewoners van DBuren zijn jongvolwassenen met een beperking in de leeftijd van 19 tot en met 44 jaar. De bewoners kunnen zonder hulp en begeleiding niet op een gewone manier deelnemen aan de maatschappij. Binnen het wooninitiatief heeft iedere bewoner een eigen appartement. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een grote algemene ruimte, wordt er collectief gekookt en is er 24/7 toezicht aanwezig.

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar