Sport

Drie podiumplaatsen voor JiuJitsukas van Sukura Budo’

APELDOORN – Op 11 mei hebben vier JiuJitsuka’s van Sakura Budo & Recreatiesport meegedaan aan de Europa Cup JiuJitsu in Amersfoort. Dit is een internationaal toernooi waarbij er deelnemers waren uit heel Europa. Landen als Frankrijk, Duitsland, Spanje, maar ook Rusland, Polen en Ukraine. Drie van de vier JiuJitsukas behaalde een podiumplek.

Danne Rijkers (onder de 14 jaar) behaalde in de categorie minimaal 52 kilogram goud. Lucas Fenstra (onder de 16 jaar) behaalde ook goud, maar dan in de categorie minimaal 38 kilogram. Fabian van der Vlag (onder de 14 jaar) won brons in de categorie minimaal 34 kilogram. Kemi Weelink deed ook met de cup mee, maar wist geen podium plaats te bemachtigen.

“De deelnemers mogen erg trots zijn op het behaalde resultaat”, vertelt Sven Borst van Sakura Budo & Recreatiesport. “Dit is een mooi uitgangspositie voor het Danish Open, waar dezelfde deelnemers naartoe gaan.” Dit toernooit vindt over 2 weken plaats in Denenmarken.