Nieuws

Drie generaties en een fopspeen

Door Mandy Hendriks van Uitgeverij Stedendriehoek BV

DEVENTER/TWELLO - De 29-jarige fotografe Renske Kleverwal is genomineerd voor de jaarlijkse Bruidsfoto Award. In acht verschillende categorieën strijden telkens tien fotografen tegen elkaar. Per categorie kiest de vakkundige jury de beste foto. Renske doet mee in de categorie ‘bruidskinderen’. Eind mei volgt de uitslag.

‘De verkiezing Bruidsfoto Award heeft als doel om de nieuwste bruidsfototrends te laten zien en bruidsparen kennis te laten maken met professionele bruidsfotografen’, vermeldt de website van de Bruidsfoto Award. ‘Deze award is uitgegroeid tot een prestigieuze fotoverkiezing waar professionele bruidsfotografen hun foto's voor kunnen inzenden. De Bruidsfoto Award kent acht publieksprijswinnaars, 72 eervolle vermeldingen en één overall winnaar’.

Vorig jaar deed Renske voor het eerst mee met deze wedstrijd, in de categorie ‘emotie’. “Ik heb toen niet gewonnen”, vertelt de fotografe. “Maar dat vond ik niet heel erg, want het was mijn allereerste nominatie.” Als een ‘blij ei’ stond Renske te klappen voor de andere winnaars. “Ik vond het al leuk om aanwezig te zijn, om met de ‘grote jongens’ mee te mogen doen. De organisatie maakte er ook echt een happening van.”

De bruidsfoto waar ze voor genomineerd is, kent een mooi verhaal waarbij drie generaties op hetzelfde moment in de kamer staan. Terwijl de moeder van de bruid de jurk dichtknoopt, luistert het zoontje met de fopspeen aandachtig naar zijn moeder. “Er hing een hele relaxte sfeer en ik had ook de tijd om te kijken voor een mooie hoek, goede verlichting en een originele compositie. De vriendin van de bruid zat gehurkt naast het kindje, maar die heb ik eraf gesneden, om de foto krachtiger te maken. Vorig jaar heb ik twee prijzen gewonnen tijdens de Masters of Photography, waaronder een voor deze foto.” Tenslotte de vraag waarom zij graag mensen fotografeert: “Er triggert iets in mij om mensen die heel gesloten zijn, toch op hun gemak te brengen om de ware ‘ik’ op de foto te krijgen. Als ik dat heb volbracht, vind ik dat toch wel de mooiste taak.”

Renske wacht vol spanning af tot het eind mei is. In de tussentijd kunnen mensen op haar foto stemmen via de website www.bruidsfotoaward.nl. Voor meer informatie: www.renskekleverwal.nl

|Doorsturen

Ondernemend nieuws
Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar